Güney Haberci - Antalya'nın Bir Numaralı Haber Portalı

Rayiç bedel mağdurları Büyükşehir kapısında

BÖLGE

Yüksek rayiç bedel sorunuyla karşı karşıya kalan Güzelyurt Mahallesi sakinleri, Antalya Büyükşehir Belediyesine giderek seslerini duyurmaya çalıştı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer Çevikol ile toplantı yapan mahalleli, kendilerine çözüm vaadinde bulunulduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediyesi’ne tepki göstermişlerdi

Aksu’nun kanayan yaralarından biri olan Çalkaya’nın imar sorunu 2019 yerel seçimleri öncesi Aksu Belediyesi ve Merkezi Hükümetin özel bir planlanması sonucu, çözülürken, yasa gereği imar iskân yetkisi Büyükşehir Belediyesi’ne verilmişti. Bu uygulamayla rahat nefes alan bölge halkı, gelinen süreçte tapularını almaya hazırlanırken, bu seferde Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin parsellerin metre karesine koyduğu 2 bin TL ile 2 bin 700 TL arasında rayiç bedel şokuyla karşı karşıya kalmıştı. Geçtiğimiz haftalarda Antalya Büyükşehir Belediyesine tepki gösteren bölge halkı, fiyatların aşağı çekilmesini ve uzun vadeli taksit imkanı sağlanmasını talep etmişti.

Seslerini duyurmak için büyükşehir belediyesine gittiler

Konuyla ilgili yetkililerden herhangi bir geri dönüş alamayan Güzelyurtlular, bu kez Antalya Büyükşehir Belediyesine giderek seslerini duyurmaya çalıştı. Mahalle sakinlerinden Ahmet Deniz’in öncülüğünde örgütlenen mahalle halkı belediye binasına giderek sorunlarını anlatabilecekleri bir yetkili aradı. Bunun üzerine, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer Çevikol Güzelyurtlularla toplantı yaptı. Toplantıda, Cansel Tuncer Çevikol’un yanı sıra, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Durmuş Ali Arslan, İYİ Parti Büyükşehir Meclis Üyesi Ramazan Özen, MHP Belediye Meclis Üyesi Emin Çağlar, Güzelyurt Mahalle Muhtarı Ramazan Çetin, mahalle sakinleri yer aldı.

Rayiç bedel sorununa çözüm vaadi

Genel Sekreter Cansel Tuncer Çevikol’un, rayiç bedel sorununun çözümü için gerekli adımların atılacağını söylediği öğrenildi. Toplantının içeriğiyle ilgili açıklama yapan mahalle sakinleri, “Kendi aralarında bir kurul toplayarak üzerinde ev bulunan arsaların fiyatının ayrı, boş arsaların fiyatının ayrı olmasıyla ilgili değerlendirme yapacaklar. Bize net bir cevap vermediler ama yardımcı olacaklarını söylediler” şeklinde konuştular. Vatandaşlar bu fiyatlarla yerlerini almalarının imkansız olduğunu ifade ederek verilen sözlerin tutulmasını istedi.

“Bize daha uygun fiyat sunacaklarını anlattılar”

Rayiç bedel mağdurlarından Ahmet Deniz, “Antalya Büyükşehir Belediyesine, Güzelyurt ve Altıntaş için hisselerin satış fiyatının çok yüksek olmasından dolayı gittik. Metrekaresine 2 bin 700 TL değer biçilen yerleri kimsenin alamayacağını, kimsenin böyle bir bütçeye sahip olmadığını anlatmaya çalıştık. Genel sekreter Cansel Hanımla ve Genel Sekreter yardımcısı Durmuş Ali Arslan’la toplantı yaptık. Perşembe günü kendi aralarında toplantı yapıp bize daha uygun fiyat sunacaklarını anlattılar” diye konuştu.

“Fiyatın aşağıya çekilmesi için mücadele edeceğiz”

Fiyatların aşağıya çekilmesi için mücadelelerinin devam edeceğini söyleyen Deniz, “Biz bu fiyatın aşağıya çekilmesi için mücadele edeceğiz. Büyükşehrimizden bu bedelleri çok aşağıya çekmesini hatta Milli Emlak Müdürlüğünün satmış olduğu rakamların üzerine TEFE, TÜFE ekleyerek ve 5 yıl taksitlendirme yapmasını söyledik. Biz Antalya Büyükşehir Belediyesinden güzel bir sonuç çıkmasını bekliyoruz” dedi.

“Kendi aralarında bir kurul toplayarak değerlendirme yapacaklar”

Güzelyurt Mahallesi Kötekli Yörükleri Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Veli Altıntaş, “Gelen rayiç bedellerin çok yüksek olmasından dolayı bugün Büyükşehir Belediyesine gelerek derdimizi anlattık. Genel sekreterimizle görüştük. Kendi aralarında bir kurul toplayarak evlerin altının fiyatının ayrı, arsaların fiyatının ayrı olmasıyla ilgili değerlendirme yapacaklar . Büyük ihtimalle 1 aylık ödeme değil de, birkaç yıllık taksitlendirme yapacaklar. Biçilen bedelde de indirim bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Evimin tapusunu almak için yetkililere sesleniyorum”

Mahalle sakinlerinden Durmuş Arslan, “Evlerimizin yerini almamız gerekiyor. 45 sene çalıştım, emeğimi bu yere döktüm. Ben mağdurum, mağduriyetimi gidermeleri gerekiyor. Buradaki yetkililere sesleniyorum; bizim bu sıkıntımızı çözün. Benim emekli maaşımdan başka bir gelirim yok. Evimin tapusunu almak için yetkililere sesleniyorum. Bugün bu yüzden belediyeye geldim. Zamanında bize söz vermişlerdi. Sözlerini yerine getirsinler. Biz rayiç fiyatlarda indirim istiyoruz ve taksitlendirme istiyoruz” dedi.

Rayiç bedel sorununu dile getirmek için geldik

Çetmi Kültür ve Dayanışma Derneği Kadın Kolları Başkanı Hatice Bağcı, “Evlerimizin içinde bulunduğu arsaların fiyatları çok yüksek çıktı. Biz bu sorunu dile getirmek için Büyükşehir Belediyesine geldik. Bize net bir cevap vermediler ama yardımcı olacaklarını söylediler” şeklinde konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.