İl Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Karaca “Tarımın geleceğini bugünden inşa edebilmek ancak geleceğimiz olan çocuklarımızın tarıma olan ilgilerini artırmak ile mümkün olur. Bu kapsamda bu işbirliği çok önemli. Özellikle ortaokul öğrencilerinin tarıma olan ilgisini artırmak, gelecekte tarımla ilgili bir meslek seçimlerinde yardımcı olmak için bu projeyi başlattık. Bu proje ile öğrenciler gün boyunca tarımla iç içe olacaklar ve işi uzmanlarından öğrenecekler. Hem İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze hem de Batı Akdeniz Tarımsala Araştırma Enstitüsüne bu projede bizler ile birlikte oldukları için çok teşekkür ediyorum” dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan “Türkiye’nin tarımda göz bebeği olan Antalya’da geleceğin tarımda olduğunun bilinciyle ve bu anlayışla yetişen, mesleki anlamda tarımı kendi öncelikleri haline getiren nesiller yetiştirmek konusunda gereken çabayı sarf edeceğiz. Destekleri için her iki kuruma, hem Gökhan Müdürümüze hem de Batem Müdürümüze teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olur inşallah” şeklinde konuştu.
BATEM Müdürü Dr. Abdullah Ünlü “ Biz kurum olarak tarımsal ARGE’yi il müdürlüğü aracılıyla üreticilere kadar ulaştırıyorduk. Bu proje ile de bu çalışmalarımızı çocuklarımıza da anlatacak ve onlara tarımı sevdireceğiz. İnşallah geleceğin tarımcılarını hep birlikte yetiştireceğiz. Ben de her iki kurum Müdürümüze bu çalışmada bize de yer verdikleri için teşekkür ederim “ dedi.
Proje ile geleceğimizin teminatı öğrencilerimize, Antalya İlinde, doğal kaynaklar korunarak alternatif üretim yöntemlerinin kullanılarak yapılan üretimden elde edilen gıdanın tüketicinin sofrasına ulaşıncaya kadar izlenmesi ve denetlenmesi, bitki ve hayvan sağlığının güvence altına alınması, kalite ve standartlara önem verilmesi, tarımsal altyapının güçlendirilmesi, doğru bilgi ve teknoloji kullanımının yaygınlaştırılarak tarımsal gelirin artırılması ve en önemlisi geleceğin en stratejik sektörü olan tarım ve gıda bilinci oluşturulması amaçlanıyor.
Bu kapsamda Antalya’da öğrenim gören ilköğretim 5, 6 ve 7 sınıf öğrencilerine eğitimler verilecek. Çocuklarımız sebze fidelerini elleriyle toprağa dikecek. Batem seralarında fide ve tohumun toprakla buluşma anından hasadına kadar olan hikâyesini uygulamalı olarak öğrenecekler.
C vitamini deposu Antalya meyvelerinin üretim sürecini öğrenip meyve fidanı dikecekler. Organik tarım ve arıcılık konularında uzmanlardan eğitimler alıp tohumları tanıyacaklar. Bitkilerin ve arıların yaşam döngüsünü öğrenecekler. Buğdayın evcilleştirilmesinden günümüze ve geleceğe tarımın izlediği yolu takip edecekler.
Gelecek tarımda projemizle hedefimiz öğrenmekten zevk alan, merak edip araştıran, yaratıcı, bilinçli, sağlıklı, çevre ve doğayı seven, tarımın önemini kavrayan, mutlu çocuklar yetiştirmek.