Güney Haberci - Antalya'nın Bir Numaralı Haber Portalı

Kasap esnafı bayramda et işleme ücretini belirledi

EKONOMİ

ANTALYA Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, Kurban Bayramında kasapların et parçalama ve kıyma çekme işlemlerinin ücretlerinin belirlendiğini açıkladı. İşte O ücretler:

Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, Kurban Bayramında kasapların et parçalama işlemini kilo başı 3 TL'den, kıyma çekimini ise 2 TL'den yapacağını açıkladı.

Osman Yardımcı, Kurban Bayramı hazırlıklarının tüm hızıyla sürdüğünü söyledi. Antalya'da odaya bağlı 300'ün üzerinde esnaf bulunduğunu belirten Yardımcı, kasapların et parçalama işlemini kilo başı 3 TL'den, kıyma çekimini ise 2 TL ücretle gerçekleştirileceğini açıkladı. Et işleme fiyatlarının 2017 yılı ile aynı olduğunu kaydeden Yardımcı, yeni çıkan bir yasa ile kaçak kıyma çekenlere para cezası verileceğini belirtti.

Osman Yardımcı, süper marketlerde gerçekleştirilen kurbanlık satışına karşı olduğunu sözlerine ekleyerek, "Türkiye'de bir gün içinde 5 ila 10 bin kurbanı kesebilecek bir tesis var ise beni de oraya götürsünler. Ben de kesim işlemlerini görmek istiyorum. Vatandaşı kandırmasınlar. Zamanından önce kesilen kurban, kurban değildir. Vatandaşlardan kurbanını görmesini, nasıl kesildiğini bilmesini istiyorum. Kurban kurbancıdan alınır. Marketlerin sattığı kurbana karşıyım. Hipermarketler gününden önce kesip poşetliyorsa bu da olmamalı. Bir gün önce hayvan kesilirse bu kurban olmaz" diye konuştu.

Yardımcı konuşmasına şöyle devam etti:

"Biz yabancıların paskalya bayramında helva dağıtıyor muyuz? Büyük market zincirleri kurbanlık kampanyaları yapıyor. Bir gün içinde binlerce hayvanı nasıl kesiyorlar, ben bunu merak ediyorum. Kurban Bayramı öncesi kesilen hayvanlar kurbanlık sayılıyor mu. Dini vecibelerimizle dalga geçmesinler. O zaman kurban derilerini de kiliselere bağışlayalım."

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.