Antalya’da 23 Nisan tarihinde açılacak olan EXPO 2016’da çalışmalar aralıksız sürerken, Akdeniz Körfezi izdüşümündeki 80 dekarlık gölete Aksu Çayı’ndan su verilmeye başlandı. Gölette habitatın oluşması için balık türleri, kaplumbağa, kurbağa, karides bırakma işlemleri de başladı. Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Gökoğlu, “Şu ana kadar EXPO Göleti’ne 22 tür canlı bıraktık. Bizim taahhüt ettiğimizden 6 tür daha fazla bıraktık” dedi. Gökoğlu, EXPO 2016’ya gelen ziyaretçilerin gölette ve kenarlarında yengeç, kaplumbağa gibi su canlılarını göreceğini belirtti.
Türkiye’nin ilk EXPO’su olan ve Cumhurbaşkanlığı himayesindeki EXPO 2016 Antalya’da çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Aksu İlçesi’ndeki bin 121 dönümlük alanda EXPO Kulesi, Tarım Müzesi, Çocuk Bilim Teknoloji Merkezi, Kongre Merkezi inşaatlarında sona yaklaşıldı.
80 DÖNÜMLÜK GÖLETE SU POMPALANIYOR
‘Çiçek ve Çocuk’ temasıyla bu yılın 23 Nisan tarihinde kapılarını açacak olan Expo 2016 Antalya projesinin tam ortasında yer alan ve Türkiye’nin en büyük ses ve ışık gösterilerinin yapılacağını EXPO Göleti’ne su verilmeye başlandı. EXPO 2016 Antalya’nın doğusundaki Aksu Çayı’ndan alınan su pompalar vasıtasıyla 80 dönümlük EXPO Göleti’ne pompalanıyor. Gölete verilen su yine pompalar yardımıyla Tehnelli Çayı’na bırakılıyor.
EXPO 2016, alt temasından olan sürdürülebilirlik ve biyoçeşitlilik konularına dikkat çekmek için EXPO Göleti’nde habitat (bir organizmanın yaşadığı ve geliştiği yer)oluşturuyor. Bu kapsamda gölete 22 türde binlerce su canlısının bırakılma işlemi de başladı.
22 türde canlı yaşıyor
22 türde canlı yaşıyor
Güney Haberci - Antalya'nın Bir Numaralı Haber Portalı Güney Haberci - Antalya'nın Bir Numaralı Haber Portalı
GÜNDEM
Expo'da 80 dekarlık gölet oluşturuldu ve balıklandırma çalışmaları başlandı..
Paylaş: