AK Parti İl Teşkilatı, İl Danışma Meclisi Toplantısını Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile beraber Antalya milletvekilli ve partililerin katılımıyla geçtiğimiz hafta gerçekleştirdi. Bilindiği üzere danışma kurulu toplantılarında parti içi sorunlar dinlenir ve bununla ilgili çözüm önerileri ortaya konulur. Yani herkes eteğinde ki taşı döker. Ama öncesi basına açık olan kısmında katılımcılar gündeme dair açıklamalarda bulunur. Bu toplantıda da aynısı oldu.

Başta AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin konuştu. Akabinde milletvekillerini temsilen Mustafa Köse ile Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Belediye Başkanı ve aynı zamanda AK Parti MKYK Üyesi Menderes Türel, sonrası Bakan Ersoy konuştu.

Tabi ki Bakan Ersoy dışında diğer konuşmacıların gündeminde CHP’li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek vardı. Böcek’in başarısız bir belediye başkanı olduğunun altını çizen konuşmacılar, kente yaşanan birçok sorunu dile getirdi. Yerel seçimlerde AK Parti’nin yaşadığı seçim başarısızlığıyla ilgili vatandaşın verdiği mesajı aldıklarını da dile getiren konuşmacılar, partililere birlik ve beraberlik mesajı vermeyi de ihmal etmedi.

Bu konuşmacıları akabinde kürsüye Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy çıktı. Bakan Ersoy merkezin hükümetin Antalya ile ilgili yapacağı çalışmalar ile ilgili bilgi notları paylaştı.  

Öncelikle Alanya otoyoluyla ilgili ihale süreci tamamlandığına dikkat çeken bakan Ersoy, bu yıl içerisinde ve hatta mümkünse Kasım ayında, inşaat sürecinin başlayacağına dikkat çekti.

Antalya için öncelikli olarak trafik ve ulaşım konularını ele aldıklarını da ifade eden Bakan Ersoy, “Trafik sorununa ilişkin çalışmalar konusunda, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız ve ekibiyle yakın iş birliği yapıyoruz. Alanya otoyoluyla ilgili ihale süreci tamamlandı. Bununla birlikte Karayolları Genel Müdürlüğü, şehir içi trafiğin azaltılması ve ilgili kavşak düzenlemeleri konusunda projeler geliştirdi. Bu yıl içerisinde ve hatta mümkünse Kasım ayında, inşaat sürecinin başlayacağını söyleyebiliriz. Konuyu Sayın Cumhurbaşkanımız da yakinen takip ediyor. Tabii sorunlarımız sadece trafikle sınırlı değil. Hem altyapıda hem de hizmet alanlarında yerel yönetimlerin yapamadıklarına da el atmak durumunda kalıyoruz. Hatırlayacağınız üzere; Serik'teki tesisten sonra, Kemer Atıksu Arıtma Tesisini de tamamlayıp seçim öncesinde açılışını yapmıştık; şu an hizmete girmiş durumda, faal olarak çalışıyor. Bunun dışında tüm ilçelerde, altyapı konusunda benzer şikayetler devam ediyor. Biz elbette bu sorunları da adım adım çözerek vatandaşımıza hizmet götürmenin yollarını üreteceğiz” şeklinde açılmalarda bulundu.

Toplantıda aldığım notlar bunlardan ibaret.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.