Aksu’da yaşayan Çetmililer bir arada

Aksu’da yerleşik yaşayan Çetmili köylülerin kurduğu, ÇETMİ Kültür Eğitim ve Araştırma Derneği’nin açılışı yapıldı.

05 Kasım 2018 Pazartesi 14:15
Aksu’da yaşayan Çetmililer bir arada

Konya’nın Beyşehir ilçesi Çetmi Köyü’nden göç ederek Aksu’da yaşamaya başlayan Çetmilileri bir araya toplamak için kurulan, ÇETMİ Kültür Eğitim ve Araştırma Derneği’nin açılışı pazar günü yapıldı.

Açılışa siyasiler yoğun ilgi gösterdi. Derneğin açılışına, Ak Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Yardımcıları Ahmet Aydoğmuş, Hakkı Coşgun, Ak Parti Aksu İlçe Başkanı Durmuş Kaan Şahin, MHP Aksu İlçe Başkanı Kemal Kara,  CHP Aksu Belediye Başkan Aday Adayı İsa Yıldırım, İYİ Parti Antalya İl Başkanı Ahmet Aydın ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Mustafa Köse, derneklerin ve birlik olmanın önemine vurgu yaparak, hayırlı olsun dedi.

ÇETMİ Kültür Eğitim ve Araştırma Derneği Kurucu Başkanı Önder Zeybek,

“35 yıl öncesinden buralara başlayan bir göç var. Bu göç neticesinde, Çetmililer olarak burada ciddi oranda bir nüfusumuz oluştu. Antalya genelinde toplamda üç bin kişi kadarız. Bu sayının yaptığımız araştırmalar sonucunda bin beşyüz - iki bin kadar kişinin de Aksu’da yaşadığını tespit ettik. Bununla beraber haziran ayında bir dernek kurma ihtiyacı hissettik.” dedi.

Fen Bilimleri Öğretmeni olan Zeybek, şöyle devam etti: “Derneğimiz, bir hemşeri derneğinin dışında, ciddi çalışmalar yapan projeler üreten, Aksu’ya Antalya’ya ve Konya’ya hizmetleri olacak bir dernek olacatır. Biz insanları bir araya getirmek için, eğitim faaliyetleri yapılması, projeler üretilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu anlamda derneğimizi kurduk çalışmalarımıza bugün start veriyoruz. Derneğimizin amacı, tamamen halka hizmet edecek, eğitim öğretim ve kültürel faaliyetler yürütmektir.”

Açılışta yöresel yemekler vatandaşlara ikram edildi.

Son Güncelleme: 05.11.2018 14:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.