Altıntaş’ta son nokta

2019 yılında çözülen İmar sorunuyla beraber Antalya’nın gözdesi haline gelen ve her geçen gün hızla yükselen inşaat kitlesiyle adından sıkça bahsettiren Altıntaş’la ilgili son günlerde çıkan olumsuz haberlerden dolayı Mahalle Muhtarı Bilal Çelik, oldukça tepkili. Muhtar Çelik, “Bu tür söylentilerin kimseye faydası yok. Sadece söylenti ve doğru değil” dedi.  

31 Temmuz 2024 Çarşamba 10:30
Altıntaş’ta son nokta

Haber Merkezi-

Üzülerek şahit oluyorum

Ülkemizde son zamanlarda yaşanan yüksek enflasyon ve buna bağlı olarak alım gücünün yavaşlaması inşaat sektörüne de yansıdı. Bunun en belirgin örneği Aksu’nun Altıntaş Mahallesi’nde yaşanmakta. Bölgede geçen seneye kadar dairelere yurt içinden ve yurt dışından taleplerin yüksek olması ekonomik anlamda katkı sağlarken bu sene satışların yavaşlaması sektörü etkiledi. Bölgede daire satışlarının yavaşlaması, iş hacminin de yavaşlamasına ve durmasına neden olmadı. Bölgede inşaat yapan müteahhitler, inşaatları tamamlamak için tam mesai çalışıyorlar. Son zamanlar da Altıntaş’taki daire fiyatlarının çok alt rakamlara düştüğüne dair söylentilerin ortaya çıkması sonucu bölgeye hakim Altıntaş Mahalle Muhtarı Bilal Çelik açıklamalarda bulundu. Bu tür söylentilere kendisinin de üzülerek şahit olduğunu belirten Çelik, bunun kimseye bir fayda sağlamayacağını söyledi.

Söylentiler doğru değil

Bölgede binlerce insanın çalıştığını kaydeden Altıntaş Mahalle Muhtarı Bilal Çelik, “Bu bölgede binlerce insan çalışıyor ve evine ekmek götürüyor. Şimdi saymaya kalksam iş kollarında çalışanları çok uzun bir liste olur. Bu tür söylentilerin çıkması bölgemiz açısından üzücü ve bunun hiçbir kimseye faydası yok. Bunlar sadece söylenti ve doğru değil” dedi.

İnşaat yapımı tam mesai çalışıyor

Ülke genelinde her sektörde satın almada yavaşlamanın olduğunu ifade eden Çelik, “Ülkemiz son yıllarda yüksek enflasyonla mücadele etmek zorunda kaldı. Bu durum pek çok sektörü etkilediği gibi inşaat sektörünü de doğrudan etkiledi. Bu sadece bölgemiz için geçerli bir durum değil. Burada inşaatlar hızla ve aynı mesai de devam ediyor. Burada 3 milyona satılan bir daire 3,5 milyon olmadı ama 2 milyon 900 bin liraya da düşmedi. Sadece önceki yıla göre biraz daha yavaş satılıyor. Burada daire fiyatlarında bir düşme söz konusu değil” dedi.

Altıntaş’ın büyüme sancıları

Çelik, “Altıntaş bölgesinde ki yapılaşmayla alakalı olarak ileri geri konuşanlar gelsinler kendi gözleriyle görsünler. Burada inşaatlar olanca hızıyla devam ediyor. Burada ki ekonomik kalkınma hem ülkemize hem ilimize ve hem de ilçemize yansıyacak. Bu tür söylentilerin kimseye bir fayda sağlamayacağını sektörün de bundan zarar görmesini istemiyoruz. Ben inşaatçı değilim ama mahallemiz büyüyor, gelişiyor ve kalkınıyor. Biz mahalle olarak büyüme sancıları çekiyoruz. Sonucu çok parlak olacak ” dedi.

Parlayan yıldız olacak

Altıntaş Mahallesi için 83 bin konut ve 207 bin nüfusun planlandığına vurgu yapan Çelik “Şehir plancılarının ifade ettiği bilgileri paylaşıyorum. Sosyal donatı için ayrılan alanlar var. Bazı açıklamalar üzücü gerçekten müteahhitlerin battığını ifade eden söylemler olmuş. Burada tek bir tane bile dahi batan müteahhit yok. Battı denilen yerde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Bu iş bir süreç gerektiriyor. Sihirli değnekle bir anda şekil alacak değil. Zamana ihtiyacımız var. Burası Antalya’nın parlayan yıldızı olacak ve herkeste bunu görecek” diye belirtti.

Son Güncelleme: 31.07.2024 10:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.