Karaçallı ve Kemerağzı Mahallesi’nde 10 gündür su yok! Vatandaşlar isyanda...

Aksu İlçesi Karaçallı ve Kemerağzı Mahallelerinde yaşanan su kesintisi vatandaşı isyan ettirdi. 10 gündür susuzluk yaşayan Karaçalı ve Kemerağzı mahalle sakinleri her gün muhtarları arayarak çözüm arıyor. Mahallelerinde ki su kesintisinden son derece rahatsızlık duyduklarını belirten mahalle muhtarları yetkililerden bir an önce çözüm beklediklerini söyledi.

02 Eylül 2024 Pazartesi 12:26
Karaçallı ve Kemerağzı Mahallesi’nde 10 gündür su yok! Vatandaşlar isyanda...

Haber Merkezi-

22 Ağustos tarihinde kesilen sularının hala gelmediğini ifade eden mahalle muhtarları; vatandaşların çok güç durumda kaldıklarını, yetkilileri sürekli aradıklarını fakat 10 gündür bölgeye su gelmediğini belirttiler. Karaçallı Mahalle Muhtarı Mustafa Kara, yetkilileri her aradıklarında yer altında ki patlakların tamir edildiği cevabını alırken, Kemerağzı Mahalle Muhtarı Aydın Tezcan ise 20 yıllık muhtarlık döneminde bu kadar uzun süren su kesintisi yaşamadığını söyledi. Yetkililerden net cevap alamadıkları için vatandaşa ne cevap vereceklerini şaşırdıklarını ifade eden muhtarlar, mahalle halkının susuzluktan bitmiş ve perişan durumda olduğunu ifade etti.

‘Yetkililerden bir an önce çözüm bekliyoruz’

Benim vatandaşım 10 gündür neden susuz? Sorusuna cevap alamadığını belirten Karaçallı Mahalle Muhtarı Mustafa Kara, “22 Ağustos tarihinden bu yana mahallemizde su yok. 10 gün oldu Mahallemizde su yok. Yetkilileri aradığımızda her seferinde bize farklı bahaneler söylüyorlar. Yerin altında patlakların olduğunu ifade ediyorlar. Şimdi de sondaj yapıyoruz onu bekliyoruz diyorlar. Ama hiçbir çare hiçbir çözüm bulunamadı şimdiye kadar. Yetkililerden çözüm ve açıklama bekliyoruz. Benim vatandaşım 10 gündür neden susuz? Niye çamaşırını ve bulaşığını yıkayamıyor. Kemerağzı mahallesi de aynı durumda. İnsanlar bitmiş ve perişan durumda yetkililerden çözüm ve açıklama bekliyoruz” dedi.

‘Her gün ‘yarın gelecek’ diyorlar’

Kara, “Mahalle nüfusumuz 1200 kişi. İnsanlar 10 gündür susuz ve perişan. ASAT’ı aradık şeflerini, müdürlerini, Muhittin Başkanımıza mesaj çektik. Her gün yarın veriyoruz su diyorlar. Ama hala çözüm yok. Karaçalı ve Kemerağzı Mahallesi bitmiş durumda. Vatandaşlar perişan. Su gelmiyor” şeklinde konuştu.

‘20 yıllık muhtarım böyle bir kesinti görmedim’

Bir arızanın 10 gün sürmeyeceğini belirten Kemerağzı Muhtarı Aydın Tezcan şunları söyledi: “20 yıllık muhtarım mahallemde bu kadar uzun süre su kesintisi olmadı. Boru patlar, yapım süreci bir iki gün sürer anlıyoruz ama 10 gün sürmez. ASAT Genel müdürlüğünü arıyoruz çözüm bulamıyoruz. Vatandaş isyanda. Hava sıcak insanlar duş alamıyor. Duraliler bölgesinde çalışma olduğunu belirttiler. Oradaki sorun çözülünce mahalleye su verileceğini ifade ediyorlar ama 10 gün oldu su yok. Yetkililerden bu duruma ivedi bir çözüm bekliyoruz.”

‘Çekme su taşıyoruz’

Mahalle sakini İbrahim Ateş ise, “10 gündür çekme su getiriyoruz. Gece 02.00 ‘de su geliyor ama ne gün ısıya çıkıyor nede musluk akıyor. Sağdan soldan su getiriyoruz. Gün ısı zaten hiç çalışmıyor. Her gün gelecek diye bekliyoruz. Taşıma suyla su ihtiyacımızı karşılıyoruz” dedi.

Son Güncelleme: 02.09.2024 12:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.