Menünün Medine'de yapılan iftardan esinlenerek hazırlandığını bildiren Artan, menüde birkaç hurma ile zeytin, bir dilim peynir, helva, ekmek ve su bulunduğunu kaydetti.Antalyalılara Peygamberimizin mescidindeki iftar atmosferini yaşatmak, orucun ve iftarın ruhuna uygun, şenlikten uzak, ibadet eksenli sunulmak istendiğini anlatan Artan, "İftarın ardından cemaatle akşam namazını kılıyoruz. Ardından cami bahçesinde çay, Osmanlı şerbeti, pamuk şekeri ikramı teravih namazının sonuna kadar sürüyor" dedi.
Artan, günde 600 kişiye menü hazırlandığını, iftarın da Kur'an okunarak beklendiğini ifade etti.- Teravih namazı da Enderun usulü kılınıyorCamide teravih namazının da Enderun usulü kılındığını belirten Artan, Osmanlı'ya özgü bu usulde her dört rekatta Kur'an'ın uşşak, hicaz, rast, nihavend gibi makamlarda değiştirilerek okunduğunu söyledi.Namaza başlamadan önce müezzinlerin okuduğu ilahi makamında imamın da sureleri okuduğunu bildiren Artan, Enderun usulü teravihin cemaate ayrı bir huzur verdiğini dile getirdi.Artan, iftarla Medine'nin, Enderun usulü teravihle de Osmanlı'nın yad edildiğini sözlerine ekledi.