Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel okul/kurumların bünyesinde faaliyet gösteren kantin, yemekhane, kafeterya, çay ocağı, büfe gibi gıda işletmelerinin özel hijyen şartları, satışa ve tüketime sunulan gıdaların güvenilirliği ve kontrolünün gıda kontrol görevlilerince yürütüldüğü kaydedildi. Belirlenen risk esaslı denetim sıklığına göre söz konusu işletmelerin yılda en az 2 kez rutin denetimlerinin yapıldığı belirtildi. Antalya il genelinde 752 okul kantini ve 591 okul yemekhanesinin faaliyet gösterdiği belirtilen açıklamada, "İl Müdürlüğümüzce 2018-2019 eğitim-öğretim yılı içerisinde okul kantinlerinde 2 bin 40 denetim, okul yemekhanesinde ise 1328 denetim gerçekleştirdik. 2019-2020 eğitim-öğretim yılında da öğrencilerin güvenli gıdaya ulaşmalarını temin etmek amacıyla okul kantinleri ve yemekhanelerinin denetimlerine devam edeceğiz" denildi.
04 Ekim 2019 Cuma 12:25