Bazı insanlar yaptıkları işlerde o kadar başarılıdır ki sanki dünyaya o işi yapmaya gelmiştir. İşte bu insanlardan biri de  Özel Serik Halit Gazi Anaokulu kurucusu Emine Gazi hanımefendi. Kendisiyle anaokulundan daha çok neredeyse çocuk üniversitesi sayılabilecek 5 katlı, geniş sınıfları, kocaman bahçesi, oyun alanları olan okulunda güzel, verimli ve keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.

Bu okulda sizin yerinize, çocuğunuza eğitimin yanı sıra, daha o küçücük yaşlarında yaşamla ilgili her bilgiyi pratik olarak veriyorlar. 3-6 yaş arası çocukların birbirleriyle kaynaştığı, mutlu olduğu, öğrendiği ve uyguladığı bir okul.

 Pozitif ve yüksek enerjisi ile gelen her veliyi ve her çocuğu kapıda sevgiyle karşılayan, Emine Gazi okuluyla ilgili yaptıklarını sizler için sayfamıza anlattı:

Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

Okan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü mezunuyum.

Okulunuzdan bahsedebilir misiniz?

Okulumuz, doğa ve sanat temelli sağlıklı bir okul. Ailelerin gönül rahatlığıyla çocuklarını bırakabilecekleri 2 dekar arazi üzerine kurulu, 5 katlı, 400 kişilik konferans salonuna sahip, yüzme havuzu, spor odası, yemek salonu, uyku odası, oyun parkurları, sanat atölyeleri olan bir yer okulumuz.

Pandemi nedeniyle bir süre kapalı kaldık. Şimdi açığız. Yazın, yaz okulumuz devam edecek. Aileler gönül rahatlığıyla okulumuza çocuklarını gönderebilirler. Burada temizlik kuralları yüksek seviyede. Sağlıklı ve hijyenik kampüsümüzde yaza hazırız. Bundan asla ödün vermiyoruz. Parklarda şu zamanda oyun oynayan çocuklar, hastalıklara daha fazla maruz kalabilirler. Burada eğitimlerini alarak, oyunlarını oynayabiliyorlar.

Bunun yanında kurumumuzda listede geçen yiyecekler ve içecekler günlük enerji ve besin ihtiyaçları dikkate alınarak, lezzetli ve doyurucu olacak şekilde, konusunda uzman aşçı ve diyetisyen kontrolünde okul mutfağında hazırlanmaktadır.

Neler yapıyorsunuz gün boyu? 

Esniyor, zıplıyoruz bu yaz birlikte jimnastik, zumba ve oyun, hareket eğitimi yapıyoruz. Çocuklara doğayı sevmeyi öğretiyoruz, doğayı korumayı da öğreniyorlar. Etrafındaki dünyayı fark etmeyi, geleceklerini korumayı da öğretmeye çabalıyoruz. Hobi bahçemiz ve seramız var. İnsanlığın geleceği tarımda, gelecek de çocuklardadır diyoruz.

Yine okulumuzun bahçesinde minik bir alanımız var. Mevsimine göre çocuklarla birlikte yeşillik, turp, marul gibi sebzeler ekiyoruz. Zamanı gelince de toplayıp okulca kısır yapıp yiyoruz. Sonuçta anaokulu deneyimlerle anlamlı bir yer. Çocuklar, kısır yanın da yedikleri marul nasıl yetişir gözleriyle görmesin mi!

 Canlılara sevgi, saygı küçüklükten başlıyor. Doğaya yakın olmak, bitkilere dokunmak, büyütmek çok kıymetli. Tavuklarımız seralarımıza, bizim yetiştirdiğimiz bitkilere zarar verebilir ama biz onların canını acıtmadan da buna engel oluyoruz.

Çiçeklerin, kuşların, tavukların yani tamamen doğal ortamın ahengiyle bahçemizi her gün neşe kaplıyor. Bizler de bu güzel manzarayı en iyi şekilde değerlendiriyoruz. 

Sizi diğer anaokullarında ayıran özellikleriniz neler? Neden aileler ve çocuklar sizi tercih etmeli?

Bir çocuğun huzurlu olabilmesi için, okulunda güven ve sevgi içinde olması gerekir. Denge okulları olarak, öğrencilerimize bu ortamı sağlamak birinci görevimiz. Çünkü biliyoruz ki; mutluluk başarıyı getirir!

Çok sıkılarak geçirdiğimiz bir kıştan sonra, çocuklarımıza çok eğleneceği bir ‘Yaz Okulu’ programı hazırladık.  Ve bizim motto’muz “Çocuk bugünün yarını, yarının umududur.” Buraya gelen ve eğitim alan her çocuk bizimde çocuklarımız, onlar bize emanet. Hepimizin amacı çocuklarımız için iyi bir gelecek değil mi? İşte bizim düşlediğimiz gelecekte, böyle doğru eğitimle mezun ettiğimiz çocuklarla olmasını istiyoruz. Okul Öncesi eğitime önem veriyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.