Akcan Tarım Ailesinin Milli Başarısı

Aksu’da bulunan Akcan Tarım tesislerinde Kaliforniya biberler paketlenerek yurtdışına gidiyor. Antalya genelinde üretimi en fazla Aksu’da yapılan Kaliforniya biberi, bu yıl yaklaşık 5 bin dekar alana ekildi. Kaliforniya biberinin öncelikli pazarı Avrupa ülkeleri ve Rusya. Katma değeri yüksek sebzenin ülke ekonomisine katkısı da oldukça fazla.

05 Aralık 2024 Perşembe 12:59
Akcan Tarım Ailesinin Milli Başarısı

Haber Merkezi- 

Kaliforniya biberi üretimin de bölgenin en büyük üreticisi Akcan Tarım, 4 yıldır faaliyete devam eden paketleme tesisleriyle hem kendi ürünlerini hemde üreticilerden temin ettiği ürünleri paketleyerek yurt dışına gönderiyor.

Üreticiliğin her safhasında olduğunu kaydeden ANTKOMDER (Antalya Toptancı Hal Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği) Başkanı ve aynı zamanda üretici Nevzat Akcan, üretimden, paketlemeye, pazarlamadan, satışa kadar bütün çalışmaları çocuklarıyla iş bölümü yaparak, yürüttüğünü söyledi.

Üreticiliği torunlarıma bırakacağım

Üreticiliği torunlarına bırakmayı hedeflediğini belirten Nevzat Akcan, “Kaliforniya biberi üretimine oğlum Ömer Akcan, komisyon firmasının idaresine kızım Ayşe Akcan ve paketleme tesislerinin işlemesine de oğlum Ahmet ve gelinim Müjde Akcan bakıyor. Üreticiliği en iyi şekilde devam ettirerek torunlarıma bırakmak istiyorum. Torunlarımı şimdiden üreticiliğe hazırlıyorum. Birlikte sera da zaman geçiriyoruz” dedi.

Yurtdışına ürünlerin gönderildiğini ifade eden Akcan Tarım paketleme tesisleri sorumlusu Müjde Akcan, şunları söyledi: “Eşim Ahmet Akcanla birlikte Kaliforniya biberlerinin paketlemesini yapıyoruz. Öncelikli olarak Avrupa ülkelerine, Romanya ve açıksa Rusya pazarına gidiyor. Savaşın getirdiği olumsuzluklara rağmen Ukrayna’ya da ürün gönderiyoruz. 4 yıllık bir kuruluşuz. 3 senedir buradayım.”

Biz aile şirketiyiz

Hafta içi her gün işletmenin başında bulunduğunu ifade eden Müjde Akcan, “Biz aile şirketiyiz. Kaliforniya biberin üretim bölümünde eşimin kardeşi Ömer Akcan bulunuyor. Antalya halinde bulunan komisyon işletmemizle Ayşe Akcan ilgileniyor. Burada da eşim Ahmet Akcan ve ben kendi ürettiğimiz ürünleri piyasaya sunmak adına bu iş yerini kurduk. Kadın girişimci olarak 3 yıldır çalışıyorum. Burada sezon Ekim ayının başında başlıyor ve mayıs ayı sonu itibariyle sona eriyor. O yılın biberine göre değişkenlik gösterebiliyor. 17 kadın, 8 erkek çalışanımız var. İşlerin yoğunluğuna göre bu sayı artabiliyor. Bir bantta 20 kişi çalışıyor. Bir tırı 20 bayan çıkarıyor. İş dünyasının elbette zor yanları var. Kadınlar için iş sorumluluğu ve aile sorumluluğu oldukça fazla. Benim 3 tane de çocuğum var. Hem onları yetiştirmek hem burada olmak kolay değil. Severek çalışıyorum. Sevdiğim içinde beni sıkıntıya sokmuyor. Bir günümüz çok yoğun geçiyor. Sabah erken kalkıyorum. Çocukları okula bırakıp buraya geliyorum. Burada bütün depoda ki her kalem işten sorumluyum. İşin muhasebesiyle tamamen ilgileniyorum. Akşam iş mesaim bitiyor, ev mesaim başlıyor. Hafta içi her gün bu şekilde devam ediyor. Kadın çalışanlarımızla iletişimimiz çok iyi. Onların her bir sorunlarıyla ilgileniyorum. Her yıl ekibimiz yenileniyor” şeklinde konuştu.

Ülkemiz fazlasını hak ediyor

Her yıl ürün miktarında değişiklik yaşandığına vurgu yapan Akcan, “Yıllık ortalama geçen sene 150 tır çıkışı yapıldı. Bu sene hedefimiz bu sayıyı yükseltmek. Yurtdışına daha fazla ürün göndermek çabası içerisindeyiz. Ülke ekonomisine katkıda bulunan katma değeri yüksek ve yetiştirmesi masraflı ve zahmetli bir ürün olmasına rağmen biz işimizin başındayız. Ülkemiz çok daha fazlasını hak ediyor” dedi.   

Son Güncelleme: 05.12.2024 13:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.