Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Otagar Toplantı Salonu'ndaki seminere Manavgat İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Birol Tuncel ve Gıda Mühendisi Tülin Erol'un konuşmacı olarak katıldı.
Seminerde 1 Temmuz'da yürürlüğe giren ve ekmekte katkı maddesi kullanımını yasaklayan ekmek, ekmek çeşitleri ve buğday unu için yapılan yeni yönetmelik ve düzenleme hakkında fırın işletmecilerinin uymaları gereken kurallar anlatıldı.
Ekmekte katkı kullanımını yasaklanmasıyla ilgili verilen sürenin dolduğunu belirten Birol Tuncel, fırınlarda gerekli inceleme ve denetimler yaparak numuneler alınacağını söyledi. Denetimler öncesinde fırın işletmecilerini bilgilendirmek istediklerini kaydeden Tuncel, katkı maddesi kullanmadan ekmek imalatının yapılamasının zorunlu hale geldiğini belirti.
Ekmek israfının önlenmesine yönelik bilgiler de veren Müdür Tuncel, israfta sadece fırıncının değil tüketici ve bakkalların da sorumlu olduğunu belirtti. Amaçlarının suçlu aramak olmadığını belirten Tuncel, "Amacımız israfın önüne geçmek. Bakkal alması gerektiği kadar ekmek alsın, fırıncı da kendisine gelen talep kadar üretim yapsın. Bunlarla ilgili fikir alışverişinde bulunmak istiyoruz" diye konuştu.
Gıda Mühendisi Tülin Erol ise yeni yönetmelikle ekmekte katkı maddesi kullanımının yasaklandığını belirterek, yeni yönetmelikte katkı maddelerinin neler olduğu, hangi gıdalarda kullanıldığı açıkça belirtildiğini söyledi. Sadece un üretimi yapan firmaların 'C vitamini' katkısı kullanabileceklerini kaydeden Erol, ekipler tarafından fırın işletmelerinden alınan numunelerde ekmekte katkı maddesi kullanıldığı tespit edilirse 12 bin 800 TL idari para cezası uygulanacağını vurguladı.
Seminerde 1 Temmuz'da yürürlüğe giren ve ekmekte katkı maddesi kullanımını yasaklayan ekmek, ekmek çeşitleri ve buğday unu için yapılan yeni yönetmelik ve düzenleme hakkında fırın işletmecilerinin uymaları gereken kurallar anlatıldı.
Ekmekte katkı kullanımını yasaklanmasıyla ilgili verilen sürenin dolduğunu belirten Birol Tuncel, fırınlarda gerekli inceleme ve denetimler yaparak numuneler alınacağını söyledi. Denetimler öncesinde fırın işletmecilerini bilgilendirmek istediklerini kaydeden Tuncel, katkı maddesi kullanmadan ekmek imalatının yapılamasının zorunlu hale geldiğini belirti.
Ekmek israfının önlenmesine yönelik bilgiler de veren Müdür Tuncel, israfta sadece fırıncının değil tüketici ve bakkalların da sorumlu olduğunu belirtti. Amaçlarının suçlu aramak olmadığını belirten Tuncel, "Amacımız israfın önüne geçmek. Bakkal alması gerektiği kadar ekmek alsın, fırıncı da kendisine gelen talep kadar üretim yapsın. Bunlarla ilgili fikir alışverişinde bulunmak istiyoruz" diye konuştu.
Gıda Mühendisi Tülin Erol ise yeni yönetmelikle ekmekte katkı maddesi kullanımının yasaklandığını belirterek, yeni yönetmelikte katkı maddelerinin neler olduğu, hangi gıdalarda kullanıldığı açıkça belirtildiğini söyledi. Sadece un üretimi yapan firmaların 'C vitamini' katkısı kullanabileceklerini kaydeden Erol, ekipler tarafından fırın işletmelerinden alınan numunelerde ekmekte katkı maddesi kullanıldığı tespit edilirse 12 bin 800 TL idari para cezası uygulanacağını vurguladı.
Son Güncelleme: 29.08.2013 14:25