Sebzenize ilk siz dokunacaksınız!

Tarladan sofraya hijyenik olarak üretimden paketlemeye kadar el değmeden, sadece son tüketicinin dokunacağı sebze ve meyveler Vitamin Fresh ile evlerinize geliyor.

17 Ekim 2024 Perşembe 14:24
Sebzenize ilk siz dokunacaksınız!

Haber Merkezi- 

Vitamin Fresh, Antalya Toptancı Hali 590 numaralı paketleme istasyonu 29 Ekim’de faaliyete geçiyor.   Firma; Antalya’nın Gazipaşa ilçesinden, Kaş Kınık’a kadar sebze ve meyve ürettirdikleri üreticilerden hijyenik bir şekilde temin edilen sebze ve meyveleri, yine aynı hijyenle paketleyerek son tüketiciye ulaştırmayı hedefliyor.

İlk dokunan son tüketici olacak

Antalya’da bir ilke imza atmaya hazırlandıklarını söyleyen Vitamin Fresh Firma Genel Müdürü Ertuğrul Karadeniz, “Üretildikleri yerlerden hijyenik bir şekilde toplanan meyve ve sebzeler, tesisimizde yine aynı hijyen kurallarına göre paketlenerek sofralara taşınacak. Hijyenik gıda prensibiyle, el değmeden üretimden paketlemeye kadar sebze ve meyveleri marketlere sağlıklı bir şekilde ulaştıracağız ve ilk dokunan son tüketici olacak” dedi.

Hedeflerinin Avrupa ve Uzak Doğuya açılmak olduğunu ifade eden Karadeniz, şunları söyledi: “Öncelikle yurtiçi sevkiyatlarımız başlayacak. Daha sonra yurtdışına açılmayı hedefliyoruz.” Başlangıçta 40 personelle yol alacaklarını belirten Karadenizli, “Bu sene burada hizmet vereceğiz. Önümüzdeki sene kendi yerimize taşınarak daha geniş bir kadroyla en iyi ve kaliteli hizmeti sunacağız. Antalya’da, Gazipaşa’dan Kınık’a kadar birçok bölgede üretim yaptıran bir firmayız” şeklinde konuştu.

Hijyenik üretim, hijyenik paketleme

Geleneksel yapıyı teknolojik yapıyla buluşturacaklarını belirten Karadeniz, “Geleneksel durumu tamamen değiştirerek yeni teknoloji bir paketlemeyi Antalya ile buluşturacağız. 250 gram bir üründen tutun da kiloluk ürünlere kadar kimsenin elinin değmediği, hijyenik bir şekilde alıcının güvenebileceği ürünleri piyasaya sunmak istiyoruz. Bir ürüne onlarca el değiyor, tüketici haberi olmadan onlarca el değmiş ürünleri alıyor ve tüketiyor. Salgında temasın ne kadar önemli ve riskli bir konu olduğunu gördük. Tüketicinin evine giren ürüne kimsenin temas etmediğini temin edeceğiz” dedi.

Market grupları

Dünya’da artık ürünlerin paketlenerek satıldığına dikkat çeken Karadeniz, “Antalya’da sebzeyle başlıyoruz. Biber, patlıcan, domates, salatalık çeşitlerinin tamamı yani manava ve markete giden ne varsa paketlenmiş olacak. Antalya’nın Gazipaşa’dan başlıyoruz Kaş Kınık’a kadar üretim yaptırdığımız alanlarımız var. İş ortaklarımızla birlikte uzun zamandır çalışıyoruz. Adım adım ilerleyeceğiz. Günlük 2 tır, yılda 500 tır araç sevkiyatını sağlamayı hedefliyoruz. 2025 için yeni yerimizde ki düzenlemelerimiz olacak. Şu an yurtiçi satışlarımız olacak. 2025 yılında yeni yerimize geçtiğimiz zaman yurtdışına satışlarımız başlayacak. Ulusal bazlı organizasyonlara mesai harcayacağız. Market gruplarıyla çalışmalarımız olacak. 29 Ekim tarihi itibariyle açılışımızı yapacağız” diye belirtti.

Sektöre yeni dinamik kazandırmak istediklerine vurgu yapan Karadeniz, “Sürdürülebilirlikten önce, takip edilebilirliği ve izlenebilirliği oluşturabilmek için her kademesinden başlayıp bütün organizasyonu yönetebiliyor olmak hedefindeyiz. Biz sektöre yeni bir heyecan olacağını, yeni bir akım getireceğini, ihracatçının bu akımda çok kazanımlar edineceğini düşünüyoruz. Teknolojiye yatırım yapmaları gerektiğini gözler önüne sereceğiz” dedi.

Son Güncelleme: 17.10.2024 15:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.