Ellen Burstyn'in ödülü Türel'den

Dünyanın en uzun soluklu film festivallerinden Altın Portakal, gala gecesiyle başladı Gecede Haldun Dormen, Nilüfer Aydan ve Tarık Dursun Kakınç'a "Onur Ödülü", Ellen Burstyn'e ise "Yaşam Boyu Onur Ödülü" verildi Her yıl sanatçıdan sanatçıya el değiştiren "Yıldırım Önal Anı Ödülü" Güler Ökten'e teslim edildi, "Sinemada Emek Ödülü" de Ali Salim Yaşar'ın oldu Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel: "Bugün, perdelerin kapanacağı, ayrışmaya meydan verileceği bir gün değildir.

10 Ekim 2014 Cuma 23:45
Ellen Burstyn'in ödülü Türel'den
Gecede çok sayıdaki filmde senarist, yönetmen ve oyuncu olarak görev alan tiyatro sanatçısı Haldun Dormen, oyuncu Nilüfer Aydan ile "Düşman Yolları Kesti" gibi Türk sinemasının çok sayıda klasiğinde imzası olan yazar Tarık Dursun Kakınç'a "Onur Ödülü", 1974 yılında "Alice Doesn't Live Here Anymore" adlı filmdeki performansıyla "En İyi Kadın Oyuncu" Oscar'ını alan Ellen Burstyn'e ise "Yaşam Boyu Onur Ödülü" verildi.

Oscarlı oyuncu Ellen Burstyn, "Yaşam Boyu Onur Ödülü"nü, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'den aldı.

Konuşmasına Türkçe "Merhaba" diyerek başlayan Burstyn, uzun kariyeri boyunca birçok ödül aldığını belirterek, ödül almak üzere bu kadar güzel bir yere daha önce gelmediğini söyledi.

Burstyn, daha önce iki kez Türkiye'ye gelme şansı yakaladığını ancak bir şekilde bu ziyaretleri gerçekleştiremediğini ifade ederek, "Sonunda rüyalarımı cevapladığınız için teşekkürler" dedi. 

Son Güncelleme: 13.10.2014 11:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.