Yörükler Festival de bir araya geldiler

Her yıl düzenlenen Geleneksel Hayta Yörükleri Festivali’nin bu yıl 3’üncüsü gerçekleşti. Yörük boylarını bir araya getiren festival, birbirinden renkli görüntülere sahne oldu.

12 Haziran 2024 Çarşamba 15:45
Yörükler Festival de bir araya geldiler

Haber Merkezi-

Aksu Belediyesi güreş sahasında gerçekleşen etkinlik te Yörük boylarının kurduğu çadırlar ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Yöresel kıyafetlerin dikkat çektiği festival de çocuklar da oldukça eğlendi.

Ziyaretçileri kapıda karşılayan ve yönetimine sonsuz teşekkürlerini sunan Hayta Yörükleri Başkanı Ramazan Alkan şu açıklamalarda bulundu: “Muhteşem bir şenlikte bir araya geldik. Bu özel etkinliklerde birlikte olmaktan mutluluk duyuyoruz. Yörük kültürü olarak Türk tarihinde önemli bir yere sahibiz ve bu geleneği yaşatmaya devam ediyoruz. Burada birlikte birbirimizi daha iyi tanıma fırsatı buluyoruz. Birlik ve beraberlik olduğumuz sürece köklerimize sahip çıkarak geleceğimize güvenle bakabiliriz. Geleneklerimizi yaşatmak bizim yükümlülüğümüzdür. Bu şenlikte bunun bir parçasıdır.”

Çok sayıda siyasetçi, bürokrat ve vatandaşın katıldığı festiva;, irmik helvası ikramının ardından ve yerel aşıkların, sanatçıların türkü konserleriyle sona erdi.

Son Güncelleme: 12.06.2024 15:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.