Alanya’da devecilik faaliyetlerine son verildi

06 Eylül 2024 Cuma 17:05
Alanya’da devecilik faaliyetlerine son verildi

Erdal Ataoğlu
ANTALYA (İHA) - Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik’in 1 yıl süre vermesine rağmen kurallara uymamakta ısrar eden, turizme zarar veren ve hayvanları kötü şartlarda kullanan deve sahiplerinin Alanya’daki faaliyetlerine son verildi.
Türkiye’nin pek çok turizm bölgesinde yasaklanan devecilik faaliyeti Alanya’da da son buldu. Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, deve sahiplerine yer göstererek, belirli kurallar çerçevesinde 1 yıl boyunca turizm sezonunda faaliyetlerine devam etmelerine izin vermişti. Ancak yapılan son denetimler ve şikayetler doğrultusunda devecilerin kurallara uymadığı tespit edildi. Kendilerine belirlenen lokasyonların dışında çalışan, turistlere karşı olumsuz davranışlarda bulunan, fahiş fiyatlar uygulayan ve hayvanların bakımı ile şartları konusunda belirlenen kriterlere uymayan deve sahiplerinin faaliyetlerine, Belediye Encümen Toplantısı'nda alınan karar gereğince son verildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ugur 2024-09-08 10:01:05

KÖPEĞE BAĞLI HASTALIKLAR 8-10 KAT ARTTI
Çevredeki kuruyan köpek dışkısındaki parazitler, rüzgarın esmesi ve solunum yolu aracılığıyla akciğerlere yerleşebilir.

Hidatik kist, patlaması ve karın boşluğuna yayılması halinde ölümcül hale gelebilir. Hidatik kist, ameliyatla alınmasına rağmen tekrar tekrar nüksedebilir.