Bu hafta Altıntaş Mahalle Muhtarı Bilal Çelik Beyfendiyle inşaatların devam ettiği dünyanın bir ucundan Antalya’ya tatil için gelen her turistin uçaktan ilk gördüğü ve havalimanı şehri olma yolunda ilerleyen bir taraftan da sorun yumağı haline gelmiş Altıntaş’ı konuştuk.

AK Parti hükümetinin ve önceki dönem Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’in gece gündüz demeden çalışmaları sonucu neticelenen ve neredeyse 40 yıllık imar sorunlarının ortadan kaldırıldığı, son yıllarda belki de Antalya’nın en hızlı ve en görkemli yapılarının oluştuğu yerin adı Altıntaş.

Havalimanı şehri projeleriyle hayalleri süsleyen Altıntaş, bu yolda adım adım ilerliyor. Büyükşehir belediyesinin Altıntaş’ı Aksu belediyesine devretmemesi ve bunun yanında da elle tutulur ve gözle görülür hizmet üretmemesi açıkçası burada hızla oluşması gereken hizmeti ve daha erken tamamlanması gereken yapılaşmayı sekteye uğratmış durumda.

Bunun yanında seçimlerin üzerinden neredeyse 2 aya yaklaşan bir zaman geçmesine rağmen Aksu Belediyesi tarafından sosyal donatı alanlarına tek çivi çakılmaması orada yaşayan halkı olumsuz etkiliyor.

Yıllarca imar bekleyen Altıntaş şimdi de belediyelerden hızlıca hizmet bekliyor. Bununla ilgili olarak Altıntaş Mahalle Muhtarımız Bilal Çelik beyfendiyle Altıntaş’ı değerlendirdik.

Çocuklar sosyal alan bekliyor

Alt yapısı ve üst yapısıyla Altıntaş’ın hizmet beklediğini belirten Muhtar Bilal Çelik, “Altıntaş yerel seçimleri henüz yeni tamamlandı ve birimler henüz oturmadı buna rağmen Altıntaş hizmet bekliyor. Alt yapısı ve üst yapısıyla hizmet bekliyor.  Örneğin ciddi anlamda okul ihtiyacımız var. Çocuklarımızın sosyal donatı alanı yok. Çocuklarımız ve burada yaşayan halk inşaat çalışmalarından oldukça yoruldular. İmar düzenlemelerinde sosyal donatı alanları ayrıldı. Yerler belirli değildi önceden, şimdi onlarda belirli artık” dedi.

5 yılda bitmeli

Çelik, “Mahalle konum itibariyle turizm amaçlı yol aldı. Konsept tamamen ona göre. Yabancılara satışlarda durma diye bir şey söz konusu değil. Malum içinde bulunduğumuz ekonomik sorunlardan dolayı yavaşlama başladı. İskân aşamasına gelen çok binamız yok. Alt yapılar etaplara göre veriliyor. Oturum izni alınıp alt yapı ve enerjileri tamamlanmazsa ciddi anlamda sorun oluşturur. Yaşam alanından çok sorun alanına döner. Bunların tamamlanması için son beş yıl süremiz var. Beş yılda tamamen bitmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Havalimanı şehri

Altıntaş’ın Antalya’nın vitrini olduğunu kaydeden Bilal Çelik, “Aksu belediyesi emlak vergisini buradan alıyor. Hizmetlerini hızlandırması gerekiyor. Bende yetki yok diyemez artık.  Emlak vergilerinde binalar tamamlandık sıra kat mülkiyetlerine göre bu sayı artarak devam ediyor. Ve ciddi gelir sağlıyor. Buraya verilen hizmet sadece çöp alma mahiyetinde değil, sosyal donatı alanlarını hızlandırması gerekiyor. Aksu belediyesi ile büyükşehir belediyesi arasında koordine oluştu zaten. Gerek siyasi ve başkanlık anlamında. İki başkanın uyumlu çalışacağına inanıyoruz. Vatandaşa olumlu yönde etki yapacağına inanıyoruz. Daha önce Büyükşehir farklı ve Aksu belediyesi farklı siyasi alanlardaydı şimdi yakaladılar hizmet bekliyoruz. Şu anda tam zamanı. Altıntaş’ı ilerleyen zamanda hava limanı şehri olarak görmek istiyoruz. Havalimanına yakışır bir şehir olarak görmek istiyoruz. Uçak Antalya’ya inerken bu ilk gördükleri yer burası ona göre vizyon oluşması gerekiyor. Antalya’nın vitrini olmalı burası. Dünyanın birçok bölgesinden gelen turistlerin ilk görecekleri ve gördükleri yer Altıntaş. Ona göre şekil almasını istiyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.