AKSAV Başkanı Dağıstanlı, Altın Portakal Film Festivali'nin bu yıl 50'nci yılını kutlayacağını belirterek, amaçlarının tüm Antalya'yı 50'nci yıl coşkusu içine çekmek olduğunu kaydetti. Bu yıllar içinde Antalya'da çok ciddi bir sinema seyircisi oluştuğunu dile getiren Dağıstanlı, "bunun uzun zamandır beklentisi olan, Altın Portakal ödül heykelciğimizin bir simge olmasıyla ilgili odak çalışma içine girdik" dedi.
Altın Portakal Film Festivali'nin ödülü Venüs heykelinin bugüne kadar Antalya'da simge olmasıyla ilgili çok fazla çalışma yapılmadığını ifade eden Dağıstanlı, şunları söyledi: "Antalya'nın artık bir simgesi olması gerekliliğine inanıyoruz. 50 yılını doldurmuş bir heykelin, Antalya'nın simgesi olabilecek birçok şey içinden çekip çıkarıp, artık proje üretmek istiyoruz. Paris'te Eyfel Kulesi'ni, Hollanda'da basit takunyanın ne kadar büyük ticari ürüne dönüştüğünü, Rusya'dan matruşkaların bütün dünyaya nasıl yayıldığını görüyoruz. Bu kentin simgesi olarak Venüs heykelini, turistik-hediyelik eşya haline getirmeye çalışıyoruz. Heykellerimizi iyi bir süzgeçten de geçirerek, ödül heykelciğinden biraz daha ufak tutarak hediyelik eşya, simge boyutuna getirdik. 6 santimetre uzunluğunda anahtarlığını da ürettirdik."
Gerek heykelcik gerekse anahtarlığın satışından ekonomik açıdan beklentileri olduğunu fakat simge haline gelmesinin öncelik taşıdığını belirten Tufan Dağıstanlı, hediyelik eşyaların takım halinde satış fiyatının 60 TL olduğunu kaydetti. Hedeflerinin seriyi çoğaltarak magnetlerden taşınabilir hediyelik eşyaya, tişört ve şapkaya kadar Altın Portakal'ı tasarım ürünü haline getirmek olduğunu kaydeden Dağıstanlı, "Amacımız Venüs ya da Altın Portakal butiği gibi bir zincir yapmak" dedi.