Karadut 100 gramında; Sadece 44 Kcal, 8 gram karbonhidrat, 2 gram lif, 1 gram protein içerediğinden tam bir diyet meyvesidir. Zayıflamak ve formunu korumak isteyenler kesinlikle diyetlerine eklemellilerdir . Ayrıca bağışıklığını güçlendirmek isteyenler için de tam bir multivitamin deposudur.Anlayacağınız düzenli Karadut yerseniz takviye kullanmanıza gerek bile kalmaz. İçerisinde ki vitamin ve minerallerden bahsedecek olursak ; Sodyum, Beta Karoten , Retinol ( A Vitamini ) , Ascorbik Acid( C Vitamini) , Tocopherol ( E Vitamini ) Potasyum,Selenyum,Çinko, Kalsiyum ,Demir içermektedir.
Karadut Faydaları ;
- İçeridiği multivitaminlerle bağışıklığı korur, hastalıkları karşı tam bir koruma kalkanı olur
- Tip1-Tip2 Diyabeti yani halk dilinde şeker hastalığını önler .
- Besin değeri yüksekliği,lifli yapısı ve içerdiği Aminoasitler sebebiyle kan şekerini düzenler. Tip1 Ve Tip 2 Diyabeti önler.
- İçeriğinde Elajik Acid adı verilen mucizevi bir madde bulunmaktadır. Bu madde Antioksidan, Anti-Mutajen Ve Anti-Kanser özelliklerine sahiptir. Çalışmalar, meme, yemek Borusu, deri, kolon, prostat ve pankreasın kanser hücreleri üzerinde Anti-Kanser aktivitesi olduğunu göstermiştir.
-Kanı temizler.Demir Ve K1 vitamini açısından çok besleyici olduğundan kan hücrelerini korur ve yeni kan hücreleri oluşturur.
- Cildi güzelleştrir.İçerdiği Beta Karoten , Retinol , Tocopherol ,B3 ve B6 vitaminleri sebebiyle cilt pigmentlerini besler ve yeni cilt hücrelerinin çıkmasını hızlandırır.
-Ağrı kesici özelliğe sahiptir. Sadece meyvesi değil, yaprağıda adet sancısı gibi yoğun ağrıları azalttığı için mükemmel bir ağrı kesicidir.
-Yarayı hızlı iyileştirir. İçeridği K vitamini ve demir sebebiyle yeni hücre oluşumunu artırır. Ölü hücreleri inhibe ederek, yeni deri hücrelerinin meydana gelmesiyle yaranın düzelme hızını artırır.
-Dişleri ,kemikleri ve saçları güçlendirir.
Uzm.Dyt.Şükrü Can Gülşen, ''Günlük 1 Sb Karadut mevsim haricinde de 1 Çb Karadut kurusunu tüketmelisiniz . Unutmayın şifa doğada ,doğal beslenin sağlıklı kalın.''dedi.