CHP Aksu’da isyan bayrağı açıldı

CHP Aksu İlçe Başkanı Hamza Erdem’e yönelik, yönetimden isyan bayrağı açıldı. Erdem’in yönetim şeklini beğenmeyen mevcut 9 üyenin, yönetim kurulu üyeliğinden istifa ettiği ifade ediliyor. Toplamda 14 asil üyesi bulunan yönetimden, 3 isim de 31 Mart yerel seçimlerinde meclis üyesi adayı olmak için, istifa etmişlerdi. CHP tüzüğüne göre mevcut yönetimin düştüğü ifade ediliyor.

12 Haziran 2024 Çarşamba 12:26
CHP Aksu’da isyan bayrağı açıldı

Haber Merkezi-

Toplamda 12 istifa

31 Mart yerel seçimlerini Aksu’da kazanan CHP’de, parti kulisleri oldukça hareketli. Yerel seçimlerde CHP’nin Aksu Belediye Başkan Adayı olmak için Kenan Yıldız’ın İlçe Başkanlığından istifa etmesi sonucu, koltuğa oturan Hamza Erdem’e, kendi yönetiminden isyan bayrağı açıldığı ifade ediliyor. Şu an halen Muratpaşa Belediyesi Taziye Hizmetleri Bölümü’nde, belediyenin kadrolu personeli olarak çalışan CHP Aksu İlçe Başkanı Hamza Erdem’in yönetiminden 9 kişinin istifa ettiği parti kulislerinde konuşuluyor. Hem bu istifalardan dolayı hem de 5 aya yakındır yönetim kurulu toplantısı yapmamasından kaynaklı, CHP’nin tüzüğü gereği mevcut yönetimin işlevini kaybettiği yine parti kulislerinde konuşulanlar arasında. 

İstifalar İl Başkanlığında

31 Mart yerel seçimleri öncesi yönetim kurulu üyelerinden Rıza Maden, Arif Bülbül ve Mevlüt Erdem meclis üyesi adayı olmak için yönetimden istifa etmişlerdi. Parti kulislerinde konuşulanlara göre, o günden bugüne herhangi bir yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirmediği ileri sürülen İlçe Başkanı Hamza Erdem’in, yönetim şeklini beğenmeyen yönetim kurulu üyelerinden 9 kişinin de, 1 ay öncesi görevlerinden istifa ettiği ifade ediliyor. Bu üyelerden; Süleyman Yıldız, Ramazan Alkan, Ercan Kaya, Cengiz Osman Öğüt, Veli Güler, Özgür Yıldırım, Hüseyin Coşkun ve Feyzullah Akyel’in, istifa dilekçelerini İl başkanlığına sundukları kulislerde konuşuluyor. İlçe sekreteri Hasan Hüseyin Yavuz’un da istifa dilekçesini İlçe Başkanı Hamza Erdem’e sunduğu yine parti kulislerinde konuşulanlar arasında. Ancak Feyzullah Akyel’in, CHP’li Mevcut Belediye Başkanı İsa Yıldırım’ın işleyişe müdahil olmasından kaynaklı olarak şu an için istifasını askıya aldığına dikkat çekiliyor.

Mevcut yönetim düştü mü?

CHP’deki gelişmeler bu şekilde yaşanırken, parti tüzüğü ne diyor bu yaşananlara? Kulislerden edinilen bilgiye göre, mevcut yönetimden 8 üyenin istifa etmesi halinde, mevcut başkan ve yönetimin işlevinin ortadan kalktığı söyleniyor. Şu an 31 Mart seçimleri öncesi istifa eden 3 üyeyle beraber, toplamda mevcut yönetimden 12 isim istifa etmiş durumda. Ayıca yine tüzük gereği, 3 ay üst üste bir teşkilatın, yönetim kurulu toplantısı yapmaması halinde, yine mevcut yönetimin düşeceği ifade ediliyor. Kulislerde konuşulanlara göre, CHP’nin mevcut Aksu İlçe Yönetimi’nin 5 aya yakın bir zaman diliminde, kayıtlara geçen herhangi bir yönetim kurulu toplantısını da gerçekleştirmediği ifade ediliyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.