Şahin iddia ve eleştirilere cevap verdi

Önceki dönem Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Aksu Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı meclis oturumunda, kendisiyle ilgili ortaya atılan iddia ve eleştirilere katıldığı TV programında cevap verdi. Aksu’ya bir vefa borcunun olduğuna dikkat çeken Şahin, 10 yıllık belediye başkanlığı döneminde, Aksu menfaatine yönelik çalışmalar sergilediğini ve verilmeyecek hiçbir hesabının olmadığını söyledi.

09 Ağustos 2024 Cuma 15:01
Şahin iddia ve eleştirilere cevap verdi

Haber Merkezi-

Geç saatlere kadar çalışıldı

Önceki dönem Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, sosyal medyada yayın yapan Güneyhaberci TV Programına konuk oldu.  2019 yılında mülkiyet sorunu çözülen ve Aksu Belediye Meclisi’nin Ağustos Ayı oturumunda ele alınan Altıntaş’ın imar iskan yetkisinin devri tartışması sonrası kendisiyle ilgili ortaya atılan iddialara yanıt veren Şahin, “Altıntaş, 30 yıllık bir sorun. 14 bin dönüm yer. Planlama yapılmış sosyal donat alanları arsaya döndürülmüş. Yerel belediyeler bir takım çalışmalar yapmış. 1800 dekar kayıp yer çıkmış. Bayındırlık buraya şerhini koymuş. Uzmanları masaya topladık. Ankara’ya birlikte gittik. Bilen kişilerle yol aldık. Altıntaş probleminde Büyükşehir’i, milli emlak müdürlüğünü Çevre Şehircilik Bakanlığı’nı bir araya getirip gece geç saatlere kadar çalışıldı” dedi.

Yetki verilmeseydi, sorun çözülmezdi

Sorunun çözümü için o dönem önlerine bir fırsat geldiğine vurgu yapan Şahin, “O bölgeye bir çivi çakılamıyordu. Çok cüzi rakamlarda arsalar satılıyordu. Sorun çözüldükten sonra 80 bin liralık yerler 20 milyona çıktı. -İmar İskan yetkisi neden Büyükşehir’e verildi? deniliyor. 30 yıllık sorun çözüldü. Kentsel dönüşüm yetkisi Büyükşehir’in uhdesinde yapılıyor. 654 milyonluk borç silindi. O dönem 27 milyon TL’ydi belediyenin bütçesi. Milli emlak kendi yerlerinden feragat etti. Vatandaşın yeri olması gereken noktaya geldi. Şimdi yolu, sokağını, elektriğini, suyunu konuşuyoruz. İnşaat rüzgârını şu an durdurdular.  Büyükşehir belediyesine bu çalışmayı verdik, tapular verildikten sonra bize verileceği sözünü yazdırdık. Bunlar uygulanmadı. Bu bölgede 5 milyar iskân ve ruhsat parası alınıyor. Bunun hiç olmasa 1 milyarını harcasa Büyükşehir alt yapısını bitirir. 5 yıl geçti. Bu kadar müteahhiti batırıyoruz. Her şey ortada. Ayrıca Altıntaş’ta Büyükşehir Belediyesi’ne yetki verilmeseydi, kentsel dönüşüm projesine alınmasıydı imar iskan devri olmasaydı bu sorun çözülemeyecekti. Oy birliğiyle alındı bu kararlar. Hukukçusuysa pullanıcısıyla çözüldü. Meclise getirsinler bir gündemle çözülür” şeklinde konuştu.

Samimilerse bir gündem maddesiyle çözerler

Yetki devri iadesinin de çok basit olduğuna dikkat çeken Şahin, “Devir olayı Büyükşehir Belediye Başkanının iki dudağı arasında. Büyükşehir meclisi toplanacak. Devir işlemi bir gündem maddesiyle meclis gündemine alınacak. Bu paralar Aksu’nun ve Aksu Belediyesi’nin hakkı” şeklinde açıklamalarda bulundu. Ayrıca kendilerinin de 2014 yılında belediyeyi borçlu aldıklarını ve birçok sorunla karılaştıklarını dile getiren önceki dönem Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, “10 yıl hiç ağlamadık, borcu var demedik. 27 milyon bütçeyle devraldık 13 milyon borcu vardı. 654 milyonda bu bölgeden gelen borç vardı. Hiç bir zaman ağlamadık, elimizdeki imkanları değerlendirdik” diye konuştu.

Nerede otobüsler?

Yine meclis oturumunda gündeme getirilen ve kayıp otobüslerle ilgili iddiaya da cevap veren Şahin,  2004 yılından önce belde belediyesi zamanından Alanya’nın Çıplaklı belediyesine iki otobüs gönderilmiş. Meclis kararı alınmadan gitmiş. Kaç yıl geçmiş. Yani 25 yıl önce. Yine aynı dönemde Bir büyük otobüs de söğüt beldesinden gelmiş, sonra geri iade edilmiş. Büyük otobüs parçalanmış diyor. O dönem çalışanları zan altında bırakıyor.  Burada yapması gereken sorumlu kişileri toplayıp konuyu netleştirmek” açıklamasında bulundu.   

Asfalt ve Merkez Cami

Şahin, “2014 seçimleri öncesi o dönemin mevcut yönetimi gece gündüz asfalt dökülüyordu. 40 bin ton asfalt ihalesi yapmışlar. 30 bin tonu dökülmüş. 10 bin ton asfalt kalmıştı. 40 bin ton asfalt parasını biz ödedik. Gıda yardım paketleri dağıttılar seçim esnasında tırlarla paketler alınmış. Bunları da biz ödedik. Borç meselesine gelince esnaf mantığıyla belediyeyi idare ettik. Biz geldiğimizde 2014 yılında 27 milyon bütçesi vardı. 13 milyon borç vardı. Bunun yanında çalkayanın 654 milyon borç. Şimdi biz borç bırakmışız güya 150 milyon borç bırakmışız. Merkez belediyeleri içerisinde en az borç bırakan biziz.  Döşemealtı belediyesine bakın 1 milyar 400 milyon borcu var. Bırakan ve seçilende aynı partiden. Biz devir etiğimizde SGK borcumuz yoktu. Geriden ödenen hiç borç yoktu. Mayıs ve Haziran ayında 60 milyon alınacak emlak vergisi vardı. Güzelyurt’ta Rent a Car firmaları var. Yer gösterdik verdik. Şimdi oralara büz koymuşlar. 2024 yılında 40 milyon TL oradan gelecek paralar var. 100 milyon geliyor zaten. Baktığın zaman ortada bırakılan bir borç ta yok aslında” dedi.

Caminin yapımı için ne kadar para toplandı?

Şahin, “Merkez cami suyun altında kaldığı için 1962 yılında yapılan cami kaldırılması gerekiyordu. Dernekle yürütülecek bir iş. Hızlı bir şekilde çalışma başlattık. Hayırseverini bulduk, ama iş engellemeye çalışan muhalefet farklı algılar oluşturmaya çalıştı. Hayırsever geri adım atmak zorunda kaldı. İlçe Müftülüğünün gözetiminde dernek kuruldu çalışmalara başlanıldı. Belediye olarak vatandaşların bağışını derneğe yönlendirdik. Kimseden para alamadık. 60 milyonluk caminin 40 milyonluk bölümü bitti. İddiayı ortaya atanlar 150 milyon hesap çıkarmışlar. Caminin tamamı zaten 60 milyon. Dernek yönetiminin içinde müftülük denetleyici olarak hesabını sorar” ifadesinde bulundu.

Son Güncelleme: 09.08.2024 22:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.