Ümit Uysal, CHP Genel Başkan adaylığından çekildi

CHP’nin bugün gerçekleştirilen Olağanüstü Kurultayı öncesinde, Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, CHP Genel Başkanlığı için yaptığı adaylık girişimini sonlandırdığını açıkladı.

06 Nisan 2025 Pazar 12:05
Ümit Uysal, CHP Genel Başkan adaylığından çekildi

Uysal, yaptığı açıklamada üç temel gerekçeyle adaylık yoluna çıktığını belirtti: Hükümetin Cumhuriyet Halk Partisi’ne yönelik baskılarına karşı partinin güçlendirilmesi ve tutuklu partililerin özgürlüğüne kavuşması için kararlı bir yönetim anlayışının inşası; parti yönetiminin yeniden yapılandırılması gerekliliği ve CHP’nin toplumun tüm kesimlerini kucaklayan, yüzde 50’nin üzerinde halk desteğine ulaşan bir yapıya kavuşması.

Ancak partisini yıpratmamak adına, detaylarını paylaşmadığı gerekçelerle adaylık iddiasını sürdürmeme kararı aldığını belirten Uysal, “Arayan, destek veren tüm dostlarıma, tüm yol arkadaşlarıma, girişimime umutla ve sevgiyle yaklaşan herkese teşekkür ederim,” dedi.

Demokratik, kalkınmış ve paylaşan bir Türkiye ideali için mücadeleye devam edeceğinin altını çizen Uysal, açıklamasını “Birleşe birleşe kazanacağız!” sözleriyle tamamladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.