Yıldırımlı CHP?
Yıldırım, AK Parti, CHP, MHP ve BBP’den sonra çok sert eleştirilerde bulunarak tekrar CHP’li oldu.
Öncelikle her iki tarafa hayırlı olsun.
Ancak merak ettiğim bu katılımın CHP hanesine ne derece katkısı olacak?
Hani bilindiği üzere, CHP’nin 7 Haziran seçimlerinde Aksu’da aldığı 8 bin 866 oyu var. Sayın Yıldırım’ın ise 30 Mart seçimlerinde aldığı 8 bin 43 oy var. Bunların toplamı 16 bin 43 oy yapar.
Acaba bu oran 1 Kasım seçimlerine yansır mı?
İşte bu soruya yanıt vermek için İsa Yıldırım’ın siyasi serüvenini irdelemek lazım.
***
İsa Yıldırım 2004 yılında AK Parti’den Pınarlı Belediye Başkanı oldu. Seçildikten kısa bir süre sonra partisiyle sorunlar yaşadı ve ihraç edilme noktasına geldi. Tam ihraç edilecekken, dönemin İl Başkanı rahmetli Hamza Taş’ı Korkuteli’nde ki evinde ziyaret ederek, özür diledi. Böylelikle ihraç ertelendi. Fakat Yıldırım, kısa bir süre sonra tekrar eleştirilerde bulundu. Yine ihraç mekanizması çalıştı. Fakat Yıldırım erken davranarak istifa etti.
CHP’ye geçti. Orada da barınamayan Yıldırım istifa ederek MHP’ye geçti.
2009 seçimlerinde MHP’den Aksu İlçe Belediye Başkanı oldu.
Orada da İl Başkanı Aydın Yeşilyurt ile ters düştü. Yeşilyurt’tan sonra seçilen İl Başkanı Ali Adnan Kaya ile de ters düştü. O dönem İlçe Başkanı olan Cihangir Coşgun’la da ters düştü.
Derken meclis üyeleriyle ters düştü. Meclis üyelerini hırsızlıkla suçladı. Sonra partisi MHP’den de istifa etti ve kısa bir süre bağımsız Belediye Başkanı olarak görevine devam etti.
30 Mart 2014 yerel seçimlerine bir yıl kala hırsızlıkla suçlayarak istifa ettiği ve eleştirdiği bütün partilerin kapısını sırayla araladı.
Vatan, Millet,Sakarya nidalarını hiç dilinden bırakmadı, yinede partilerin kapısı açılmadı. Hatta Aksu’da miting yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin geçiş güzergahlarına “Hoş geldin Devlet Baba” afişlerini astı. Yinede Sayın Bahçeli’nin gönlüne giremedi. Orada aradığını bulamayan Yıldırım, Antalya’ya gelen CHP Liderini, Aksu Belediye personeli dahil olmak üzere bir grup vatandaşla karşılamaya çalıştı. Pankartlara, sloganlara yazıldı. Ama yine Sayın Kılıçtaroğlu dikkate almadı. En son olarak BBP’nin kapısını zorladı ve oradan içeri girdi.
Belediye’nin tüm olanaklarını kullanarak bir seçim sürecini gerçekleştirdi. Ancak bu çalışmalar koltuğu korumasına yetmedi ve böylelikle 10 yıllık İsa Yıldırım siyasi serüveni sonra ermiş oldu.
Ama o yine yerinde durmadı.
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tercihini MHP ve CHP’nin desteklediği İhsanoğlu’ndan yana kıldı. Ama toplamda partilerin oyuna bir katkısı olmadı.
Derken 7 Haziran seçimleri geldi.
Seçimlere birkaç ay kala 30 Mart’ta MHP’nin Aksu Belediye Başkan Adayı olan ve seçilemeyen Ramazan Özen’le bozkurt işareti yaparak ve aynı zamanda MHP’nin 3 hilalini de aralarına alarak, MHP’ye destek çağrısında bulundu.
Bu çağrıda MHP’nin mevcut oylarının artmasına etken olmadı.
Şimdi ise 1 Kasım seçimleri kapıda, bu sefer rota CHP’de…
Vatan, Millet, Sakarya nidaları havada uçuşuyor.
MHP liderine sert eleştiriler, yine aynı zamanda AK Parti’ye sert eleştiriler.
Bakalım bunun etkisi ne olacak?
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
chp ye faydası olacağına inanmak hehalde dünyanın en büyük saflığı olur.ben xhp liyim isa ya oy vermem chp lilerin dörtte üçüde oy vermez.ayrıca chp ye büyük zararı olur.