AK Parti Antalya İl Başkanı Çetin, Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek'i eleştirdi

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'i sert bir şekilde eleştirdi. Çetin, Böcek'in şehri yönetme yeteneğinin olmadığını, vatandaşların sıkıntılarından habersiz olduğunu ve projeler üretmediğini belirtti. Çetin, "6 ayda geldiğimiz durumda, önceki 60 aydaki yönetim anlayışının devam ettiğini görüyoruz. Ortada somut bir proje, vizyon veya hizmet bulunmuyor" dedi.

12 Eylül 2024 Perşembe 14:57
AK Parti Antalya İl Başkanı Çetin, Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek'i eleştirdi

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in, 66 aydır hiçbir yatırım, hizmet yapmadığını, proje üretmediğini, reklamlarla vatandaşı kandırdığını söyledi. Çetin, düzenlediği basın toplantısında, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek ile ilgili eleştirilerde bulundu. Çetin, “66 ay oldu, proje yok çalışma yok, ama maşallah algı çok” dedi.  

CHP'li belediye başkanlarını seçimler sonrası hemen eleştirmeden hizmet yapmalarını beklediklerini ancak hiçbir netice göremediklerini dile getiren Çetin, başkanların proje üretmek yerine şov yaptıklarını kaydetti.

Dünyaya mal olmuş bir kent olan Antalya'nın, altyapıdan üstyapıya hiçbir alanda sorun yaşamaması gerektiğini vurgulayan Çetin, "Antalya bugün su kesintileriyle, sivrisinekle boğuşan bir kent haline geldi. Hala sivrisineği konuşuyorsak bu Böcek'in ayıbıdır. Ulaşım içler acısı durumda. Seçim vaatlerinde 'trafik ve ulaşım sorununu çözeceğim' diye gelen Böcek, 66 aydır işin içinden çıkılmaz bir trafik ve ulaşım sorunuyla Antalyalıları karşı karşıya bıraktı. Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek, kenti yönetmekten aciz, vatandaşın problemlerinden bihaber, proje üretmez, icraat yapmaz halde." diye konuştu.

- "Hizmet yok, reklam çok"

Kentte suya yüzde 446 zam yapıldığını anımsatan Çetin, Türkiye'de en pahalı suyu Antalyalıların içtiğini belirtti. Su şebekeleri, rögar, drenaj temizliği ile ilgili de hiçbir yatırım yapılmadığını aktaran Çetin, bir damla yağmurda yolların gölete dönüştüğünü dile getirdi. Çevre kirliliği ve arıtmalarla ilgili de ciddi sıkıntılar yaşandığını anlatan Çetin, mevcut arıtma tesislerinin yetersiz kaldığını ve atıkların denize karıştığını ifade etti.

Ali Çetin, geçen yıl yapılamayan Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin kent için çok önemli bir değer olduğunu vurgulayarak, bu yıl da aynı sıkıntıların yaşanmadan yapılmasını beklediklerini aktardı. Hiçbir alanda yatırım, hizmet, proje göremediklerini savunan Çetin, "Çok güzel reklam, algı belediyeciliği yapılıyor. Hizmet yok, reklam çok. İşinizi yapın, şov yapmayın. Kendinize gösterdiğiniz ilgi ve alakayı, vatandaşlara da göstermenizi bekliyoruz." dedi. İlçe belediyelerinde de aynı problemlerin yaşandığını ifade eden Çetin, Döşemealtı Belediyesi'nde CHP'li başkandan görevi devralan başka bir CHP'li başkanın borç edebiyatı yaptığını ve hacizle boğuştuğunu kaydetti. Kentte yerel yönetimde hiçbir çalışma yapılmazken AK Parti'li milletvekillerinin gayretleriyle bakanlık düzeyinde yatırımlar yapıldığını söyleyen Çetin, "Büyükşehir Belediyesi yatırım yapmıyor diye biz çalışmalarımızı durdurmuyoruz. Bakanlarımız kendi alanlarında kente yatırım yapmaya devam ediyor." ifadesini kullandı.

'SU KESİNTİLERİNE ÇÖZÜM BULUNAMADI'

Ali Çetin, su fiyatlarının elektrik faturalarını geçtiğini ve su kesintilerinin sık sık yaşandığını ifade etti. "10-15 gün su kesintileri yaşandı ve Büyükşehir Belediyesi bu sorunlara çözüm bulamadı. Su fiyatları en yüksek seviyeye çıktı ve Böcek, suya yüzde 446 zam yaptı. Bu durum, vatandaşların sosyal medyada yaşadıkları sıkıntıları paylaşmasına yol açtı" diye konuştu.

'ULAŞIM SORUNLARI ÇÖZÜLMEDİ'

Ulaşım ve trafik sorunlarına da değinen Çetin, "Yeni yollar veya kavşaklar yapılmadı. Trafik durumu giderek kötüleşiyor ve duraklarda saatlerce bekleyen otobüsler nedeniyle kalabalık oluşuyor. Böcek, seçim vaatlerinde trafik ve ulaşım sorunlarını çözeceğini söylemişti, ancak bu konuda herhangi bir ilerleme kaydedilmedi" dedi.

'ALTIN PORTAKAL FESTİVALİ GERÇEKLEŞMEDİ'

Ali Çetin, Böcek'in Altın Portakal Film Festivali'ni gerçekleştirmediğini, festivalin skandallarla gündeme geldiğini söyledi. Çetin, "Böcek, Altın Portakal'ı özüne döndürme sözünü verdi, ancak yıl sonuna kadar bunu başaramadı. Ayrıca, kıyılarda atık tesislerine yatırım yapılmadı ve tesislerdeki fazla atık denize boşaltıldı" şeklinde konuştu.

'ALTYAPI VE BORÇ SORUNLARI'

Kentteki altyapı eksikliklerine dikkat çeken Çetin, "Yağmurlarda rögarlar temizlenmediği için can kaybı yaşandı. Altgeçitler bakımsızlıktan dolayı su içinde kalıyor. Böcek'e kış gelmeden önlem alması konusunda uyarıda bulunuyoruz" dedi. Ayrıca, belediye başkanlarının borç yönetiminde başarısız olduğunu ve projelerin eksik olduğunu belirtti.

- Kongre süreci 12 Ekim'de başlayacak

Çetin, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, MKYK toplantısı sonrasında kongre kararı aldığını anımsattı. Antalya teşkilatında da delege seçimlerinin 22 Eylül'de yapılacağını aktaran Çetin, "Antalya'da 12 Ekim ile 28 Aralık arasında kongrelerimizi gerçekleştireceğiz." bilgisini paylaştı. AK Parti'de kongrelerin bayram havasında geçtiğini dile getiren Çetin, partide değişim ve dönüşümün sorunsuz bir şekilde yaşandığını anlattı. Toplantıya, AK Parti Antalya milletvekilleri Mustafa Köse, Tuba Vural Çokal, Kemal Çelik ve İbrahim Ethem Taş ile ilçe başkanları katıldı.

'ANTALYA ZAMAN KAYBEDİYOR'

Milletvekili Mustafa Köse ise Böcek döneminde Antalya'da herhangi bir vizyon veya hizmet projesinin bulunmadığını söyledi. Köse, "Menderes Türel döneminde yapılanların çok altında bir performans sergileniyor. Antalya her geçen gün, saat vakit kaybediyor ve geriye gidiyor. Bu şehri ileriye taşıyacak adımlar atılmalı" şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.