Aksu'da uyumlu meclis

Aksu Belediye Meclisi’nin Ekim ayı oturumunda CHP, MHP ve AK Parti meclis üyelerinin arasındaki uyum dikkatlerden kaçmadı. Gündem maddeleri oy birliğiyle geçerken, verilen önergelerde aynı uyum devam etti.

01 Ekim 2024 Salı 14:06
Aksu'da uyumlu meclis

Haber Merkezi- 

Aksu Belediye Meclisi’nin Ekim ayı oturumu gerçekleştirildi. Kent ile ilgili kararların alındığı oturum MHP grubunun talebi doğrultusunda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramına hitaben saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla açıldı. Daha sonra Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım’ın talebiyle şehitlerin ruhuna Fatiha okundu. Oturum öncesi CHP Grup Sözcüsü Mustafa Oruç, gündem dışı söz alarak, Aksu Semt Polikliniği’nin tam anlamıyla işlevini yapmadığını dile getirdi. Mecliste söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Mehmet Mekik, CHP’li Oruç’un serzenişine katıldığının altını çizerek, geçtiğimiz ay durumun düzeltilmesi için Sağlık İl Müdürlüğüne gittiklerini ifade etti.

Mekik, “Bazen de öz eleştiri yapmak gerekiyor. Aynı sorunları gördüğümüzden dolayı, çözüm oluşturma adına geçtiğimiz ay AK Parti ilçe Başkanıyla beraber Sağlık İl Müdürlüğü’ne girdik. Müdür beyle görüştük. Daha çaylarımızı yudumlarken, Sağlık İl Müdürü’nün görevden alındığının haberi geldi. Hatta kendine espri yaptık, "-Geldik seni görevden aldık" diye. Bizde sorunların farkındayız. Bir takım aksaklıklar var. Bu aksaklıklar en kısa sürede giderilecek” şeklinde açıklama yaptı.

Oy birliğiyle gündem maddeleri geçerken, Aksulu hayırsever İş İnsanı Harun Kırbıyık’ın isminin Aksu’da bir caddeye verilmesi yönünde meclis gündemine önerge verildi. Verilen önerge kabul görülürken, Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım'da şunları söyledi: “Hayırsever İş İnsanı Harun Kırbıyık abimizin, Aksu’nun birçok noktasına dokunuşları var. Kendisi oldukça hayırsever bir insandır. Topallı Mahallemizde otizmli çocuklara yönelik açılan okula çok büyük katkıları olmuştur. Aksu’da yaptırdığı kreş ortada. Ayrıca Aksu Merkez Camii’nin bitirilmesi için yardım yapmakta. Buna benzer birçok hizmetleri ortada. Bundan dolayıdır ki, ismini Aksu’da bir caddeye vermek istedik."

Son Güncelleme: 01.10.2024 14:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.