Mecliste CHP, AK Parti ve MHP tartışması!

Aksu Belediye Meclisi’nde CHP ile AK Parti ve MHP meclis üyeleri tartıştı. Tartışmalara Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım’da dahil oldu.

05 Eylül 2024 Perşembe 15:00
Mecliste CHP, AK Parti ve MHP tartışması!

Haber Merkezi-

Tartışmanın ateşini fitilleyen söylem

Aksu Belediye Meclisi’nin Eylül ayı oturumu yapıldı. Kente dair gündem maddelerinin ele alındığı oturumda, CHP ile AK Parti ve MHP meclis üyeleri arasında yaşanan tartışmalar meclise damgasını vurdu. İlk tartışma CHP grup sözcüsü Mustafa Oruç’un, başta Antalya olmak üzere İzmir ve çevre illerde cereyan eden orman yangınları ile ilgili gündem dışı konuşmasında yaşandı. Oruç, merkezi hükümet yetkililerinin yangınların sorumlusunu belediyeleri gösterdiğini ve hedef gösterilmenin vicdanı,  insani olmadığını savundu.

Diğer konular

Yanan yerlerin korunması yerine, kararnameyle alanların imara açıldığını ileri süren CHP’li Oruç, alanların imara açılması yerine, ağaçlandırılması gerektiğinin altını çizdi.  Bunun üzerine söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Mehmet Mekik, “CHP Grup sözcüsü AK Parti’yi CHP’yle karıştırıyor. Kaz dağlarına villaları yapan kim. Siz önce ona bakın diye yanıt verdi. Ayrıca 2 haftadır Kemerağzı ve Karaçalı Mahallelerinde yaşanan su kesintisi ile hükümet konağı, merkez cami ve bölgede yaşanan otopark sorunu meclisin diğer tartışma konuları oldu. 

CHP Grup sözcüsü Mustafa Oruç, gündem dışı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Özellikle ilimiz geneli başta olmak üzere İzmir ve çevre illerde meydana gelen orman yangınlarından dolayı tüm halkımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.  Ancak olaylardan sonra geçmiş olsun dilemekten daha önemlisi, gerekli tedbirlerin öncesiyle sonrası alınması hususudur. Konunun muhataplarının çözüm üretmesi gerekmektedir. Yangınların sorumlusu ve söndürülememesi müdahale edilememesinin sorumluluğunun ilgili belediyeler olarak göstermek, insani ve vicdanı değildir. Bu kin ve nefret söylemidir. Parti siyasetine indirgenemeyecek kadar ciddi  doğal felaketlerdir. Yanan ormanlarımızı tekrar ağaçlandırarak korumak yerine, külleri bile yerinden kalkmadan, alanın orman dışı arazi olarak peşkeş çektirilmesi, içinde bulunduğumuz sıkıntının büyüklüğünü göstertmektedir. Bu konudaki görüşümüz de yanan yerlerin imara açılarak peşkeş çekilmesi değil, bütüncül olarak bir yaklaşım gösterilip; koruyucu, caydırıcı, önleyici çalışmalar sergilenmelidir. Yeniden yoğun bir şekilde ağaçlandırılmalıdır. Kurulacak olan filoların kişilere özel bir uçak filosu değil, yangınlara müdahale edecek, yangın filosu temennimizdir.”

CHP ve AK Parti Grup sözcüleri

Bu açıklamaların ardından söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Mehmet Mekik, “Orman yangınlarını söndürmeye yönelik oluşturulan yangın filomuz süper oldu. Yanan alanların peşkeş çekildiğini ifade ediyor CHP sözcüsü, siz CHP ile AK Parti’yi karıştırdınız herhalde. Kaz dağlarına villaları yapan kim? Allah aşkına böyle şeyler düşünmeyin. Şu an da ne kadar yer yandıysa, tamamına fidanlar dikiliyor ve bakım yapılıyor” açıklamalarında bulundu. Tekrar söz alan CHP’li Oruç,  “2 gün önce çıkan Cumhurbaşkanlığı kararnamesine bakın,  İzmir’de yanan orman alanının orman dışı arazi olarak gösteriliyor ve bu kararname imzalandı. Kaz dağlarında ki altın araştırmasını yapan bizler değiliz, merkezi idaredir” dedi. AK Partili Mekik ise, “Elinizdeki bilgi yanlış bilgidir” yanıtını verdi.  

Öneri ve sorun bir arada

CHP grubunun geriye kalan gündem maddelerinin ilgili komisyonlara havale edilmesi önerisine AK Parti grup sözcüsünün gündemin 7’inci maddesi ile Güzelyurt’ta kurulan Kapalı Pazar yeriyle ilgili görüşlerinin olduğunu ifade etti.  Belediyenin kıymetli bir arsasının olduğunu ifade eden Mehmet Mekik, “AK Parti grubu ve tüm meclis üyesi arkadaşlarımızın bu alanın güzel bir şekilde değerlendirmesini talep ediyoruz.  Çok ciddi düşünülmesi lazım, rantı yüksek bir yer. Burası Aksu Belediyesi’ne yıllarca gelir getirecek bir yer. Burada acele etmeyelim. İstişare yapalım,  düğün salonu yapılabilir. Altlarına dükkan yapılabilir. Güzelyurt’taki Pazar yeriyle ilgili halktan birkaç talep geldi. Araştırdık bu talepleri. Yeni Pazar yerine geçilsin. Ama orada yol yok, sokak yok. Pazarcı esnafı orada rezil olur, halk rezil olur diye düşünüyorum. Ayrıca Hükümet Konağımız bitti. Güzel de oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Orda park sorunu oluştu. Biz öğrendik ki kent meydanının altında oluşturulan otoparkın Aksu Belediyesi’ne devri yapılmış. Otopark sorununu çözün” şeklinde konuştu.

Hatalı işçilik

Güzelyurt mezarlığının hemen yanından Kapalı Pazar’a doğru bir yol açıldığını ve o yolunda asfaltlandığını ifade eden Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, devri yapılan otopark ile ilgili  olarak şunları söyledi;  “Alın o otopark sizin olsun, biz almayalım. Su çıkıyor altta. Kaymakamlık binasının yapımı maalesef acemi insanlar tarafından yapılmış. Hem tepeden su akıyor. Hem de aşağıdan. Belediye binasını biz yaptık. Gidin bakın, alttan bir damla su çıkmaz. Burada su vardı. Derinliğe indik tabandan su çıktı. Ama izolasyonu sağlam yaparsanız, sorunu çözersiniz.  Kazdıktan sonra suyu yok edene kadar, kayayla kapattık bu zemini, çökmesin diye. Kaymakamlık binası daha deneyimli ve tecrübeli insanlar tarafından yapılmış olsaydı, kusursuz bir kaymakamlık binası olurdu.  Hem aşağı da, hem de yukarı da ki izolasyonda sıkıntı var. Ondan dolayı biz tamir etmeye çalıştık, şu ana kadar bir yol kat edemedik. Bunu çözecek olan binayı yapan müteahhittir. Parayı nasıl aldıysa, öylede sorunu çözmeli. Yani kısacası cezalandırmak lazım.”

İmkan olsa

Merkez Cami’yle ilgili açıklamalarda da bulunan Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, “Camide kucağımızda kaldı. Yapılacak bir iş ehline verilmesi lazım. Allah aşkına Jandarma Karakolu’nun önünde ki yol kapatılıp ortaya cami yapılır, yol kesilir mi? Ne oldu, o karakolun önünde ki yolu öldürdün. O yol Aksu’nun en işlek yoluydu. Kısacası ne kaymakamlık binası, ne de o cami o alana yakışmadı. Paramız olsa, bütçemiz uygun olsa, farklı bir yere hem daha güzel kaymakamlık binasıyla cami yaptırırım. O alanı da kent meydanına çeviririm” dedi.

Klasik söylemler

Yıldırım’ın, açıklamalarına cevap veren AK Parti Grup Sözcüsü Mehmet Mekik, “Bu sizin düşünceniz, birde halka sorun bakalım. Böyle talihsiz konuşma yapmayın, bu çalışmalar meydana da yakıştı. Bu kadar güzel binalara bunları nasıl söyleyebilirsiniz. Bu klasik CHP söylemidir. Köprü yaparsın, yol yaparsın CHP karşı çıkar. CHP’nin klasik söylemi bunlar. Gene yapın, ama yapılan güzel şeylere de karşı çıkmayın” serzenişinde bulundu.

Hepsi satıldı

Bunun üzerine tekrar konuşan Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, “CHP yapılana karşı çıkmaz. CHP’nin tarihinde yüzlerce fabrikalar vardır. Bunlar,  AK Parti döneminde satıldı. Ne Sümerbank kaldı, ne de SEKA kaldı. Ne Demirçelik Fabrikası, ne de limanlar kaldı. Hepsi satıldı. Bugün savaştaki Ukrayna’dan buğday bekliyoruz. Bu konulara girmeyelim girersek yaramızı deşersin. Ben 5 liraya domates sattım, 200 bin TL zararım var. İçim yanıyor. Kepezde elektrik kesiliyor adam bizi arıyor” cevabını verdi. Mekik ise, “Başkan elektrik kesiliyor. Giderde gelir de, Kemerağzı, Karaçalı’da 15 gündür su yok. Ona ne demelisiniz. Koskoca turizm kendinde 15 gündür su yok” diyerek ASAT’tan kaynaklı su kesintisini gündeme getirdi.

Tankerlerle ihtiyaç giderildi

Bu konuşmalar üzerine söz alan MHP Meclis Üyesi Mustafa Kara, “ Bölgede ciddi bir su sorunu var. Belediye Başkanı olarak sorunun çözümü için adım atmanızı bekliyoruz. Aynı şekilde tüm Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri olarak bu sorunun çözümüne el atmanızı rica ediyorum. Mahallede bir cenaze vardı. Su ihtiyacını gidermek adına Aksu Belediyesi’nden su tankeri geldi. İlkel çağlardaki gibi tankerle ihtiyaç giderildi” dedi.

Merak etmeyin hesap sorarız

Yıldırım, son olarak şunları söyledi; “Merak etmeyin Karaçalı, Kumköy ve Kemerağı bölgesinin çiftçisi kayyumdan dolayı pamuğunu sulayamazken, biz gittik toplantılar yaparak, sorunu TBMM’ye taşıdık. O sıralarda çiftçi mağdur, sulamasını yapamıyordu,  hiçbir AK Parti ve MHP’li hiçbir arkadaşın sesini duyamadık. Tepkisini görmedik. Ama biz isyan ettik. Merak etmeyin CHP’li bir belediyede olsa sorunun çözümü için biz isyan ediyoruz. Gene biz ASAT’a hesap soruyoruz.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.