Yıldırım, topu Turizm Bakanlığı’na attı

CHP Aksu Belediye Meclis Üyeleri, tartışmaların odağında olan Turizm Bölgesi Kemerağzı’nda ki Orion Bazar Alanı’nın satılması için Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım’a yetki verilmesini önergeyle talep etti. Alanın satılmasıyla Belediyeye gelir geleceğini dile getiren Yıldırım, “Turizm Bakanlığının bize vereceği görüş doğrultusunda satış gerçekleşecek”  diyerek topu bakanlığa attı.

05 Haziran 2024 Çarşamba 15:34
Yıldırım, topu Turizm Bakanlığı’na attı

Haber Merkezi

Hizmet üretemiyoruz

Haziran Ayı Aksu Belediye Meclis oturumu gerçekleşti. Oturuma tartışmaların odağında olan Kemerağzı Turizm Bölgesi’nde ki Orion Bazar Alanı’nın satılması talebi, damgasını vurdu. CHP grubu tarafından son dakika önergesiyle meclis gündemine alınan talep, CHP’nin oylarıyla kabul görüldü. AK Parti ve MHP grubu ise alanın kiraya verilmesi yönünde oy kullandı.  Mevcut alanın satılmasıyla belediyeye gelir geleceğini dile getiren Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, “Uygun bütçenin olmamasından dolayı hizmet üretemiyoruz. Bu satışla belediyemize gelir getireceğiz. Bunun sonucunda hizmet üreteceğiz” dedi. Yıldırım, ayrıca satış sürecinde izlenecek yol ile ilgili, Turizm Bakanlığı’ndan görüş alacaklarını dile getirdi.

Niye başımı belaya sokayım

Adrese teslim bir satışın olmayacağını da dile getiren Yıldırım, “Turizm Bakanlığı’na sorulacak. Bakanlık bize nasıl yol gösterirse, o şekilde devam edilecek. Yani biz oranın satışını yaparken, kendi isteğimiz veya kararımız doğrultusunda hareket etmeyeceğiz.  Turizm Bakanlığının bize vereceği görüş sonucu satış gerçekleşecek. Zaten karar çıktıktan sonra da hemen bakanlık ile yazışmalar başlayacak. Burada ki mülkiyetimizi satarak kaynak yaratıp, halka hizmet etmek istiyoruz. Adrese teslim diye bir şey yok. Ben birisine adrese iş yapıp, niye yargılanayım ki, niye başımı belaya sokayım ki” şeklinde açıklamalarda bulundu. 

Verilen kararı uygulayacağız

Mevcut alanın kullanıcıları olan Orion Bazar yetkilileriyle de görüşmeler yaptıklarını söyleyen Yıldırım,  “Orion Bazar sahipleriyle tabi ki görüşürüz . İsmail Karaçalı veya İsmail Tunçlarla da görüşüyoruz. Adamlar yerimiz yıkılmasın diyor. Onlara da biz hukuku anlatıyoruz. Siz Belediye parkını % 60 doldurmuşsunuz dolduramazsınız. Siz kaldırıma doğal gaz borusu üzerine kanal üzerine bu şekilde iş yeri yapamazsınız. Bunlar yasal değil. Biz yasa neyi gerektiriyorsa onu yapacağız, diyoruz. Bayramdan sonra da zaten bu adamların yerlerinin yıkılacağına dair tebligatlarımızı göndermeye başlayacağız. Yasaya uygun olmayan her şeyi yasaya uygun hale getireceğiz. Orion pazarcılarla da görüşüyoruz tabi ki adamlar 7 yıldır bu alanı kullanıyorlar.  Turizm Bakanlığı bize nasıl satılması gerekiyorsa o şekilde satışını yapacağız. Bu satışın neticesinde maksadımız belediyeye kaynak yaratmak. Birine veya adrese satmak değildir. Turizm Bakanlığı derse ki, sizin burada 7 yıl hakkınınız var. Bu adamlara satacaksınız ya da şu paradan satacaksınız derse, Bakanlığın kararını uygulayacağız” dedi.

Son Güncelleme: 05.06.2024 15:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Misafir 2024-07-18 15:16:21

Sokak kopekleri yüzünden çocuklar oyun oynayamıyor..diskilari yüzünden hastalıklar yayılıyor...gece sokakta yürümek,gezmek zor..geceleri havlaması yüzünden bebekler,hastalar uyuyamıyor.. sokakta vahşi hayvan istemiyoruz..her gün saldırı oluyor..arabası olmayanlar için hayat daha zor..sokaklar köpeklerden acilen temizlensin..mama lobisinin gazına gelmeyin.. artık yeter...insanlar ve çocuklar sakat kalmasın ölmesin.. korkmasın..