Güney Haberci - Antalya'nın Bir Numaralı Haber Portalı
2024-06-06 10:05:53

AK Parti Aksu’da bir an evvel kendine gelmeli

Ergin ÇEVİK

ergin.cevik74@hotmail.com 06 Haziran 2024, 10:05

Başlık her ne kadar Aksu ile ilgiliyse, bir kısa değerlendirme yapmak ta yarar var. 22 yıllık AK Parti, 31 Mart yerel seçimlerinde yaşadığı hezimeti hiçbir dönem yaşamadı. Bu hezimetin nedenlerinin başı, yanlış strateji, bölünme ve tabanın kutuplaşmasından başka bir şey değildir. 26 yıllık mesleki tecrübeme dayanarak şunu da ifade etmek isterim ki, genel bir başarısızlık varsa bir yerde, yapılan hatanın aynısı başka yerde de yapıldığı anlamı çıkar. O yüzden Antalya’da genel hataların aynısı başka illerde de yapılmıştır. O yüzdendir bu genel tablo ortada.

Şimdi gelelim konumuza, yani Aksu’ya. Bilindiği üzere 10 yıldır Aksu’da iktidar olan AK Parti, şu an muhalefet durumunda. Ezici çoğunlukla seçimi kazanan CHP, mecliste de ezici bir çoğunluğa sahip. Bu arada Aksu Belediye Meclisi’nin 3’üncü oturumu hafta başında yapıldı. Önergeyle meclis gündemine gelen bir madde ile ilgili grup sözcüleri açıklama da bulundu.

AK Parti Grup Sözcüsü ’nün karşı çıktığı gündem maddesiyle ilgili, Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım önceki AK Partili Belediye Başkanı ve yönetimiyle ilgili eleştirel açıklama yaptı. AK Parti Grup Sözcüsü Mehmet Mekik ise, Başkan Yıldırım’ın bu açıklamalarına karşılık, “Geçmiş yönetimin bizle bir alakası yok. Bizler pırıl pırıl insanlarız. Geçmişi sahiplenmiyoruz” şeklinde çıkış yaptı.

Bunun üzerine cevap veren Başkan Yıldırım, “Sen ne diyorsun Mehmet Abi. 10 yıldır AK Partili Başkan yönetti bu kenti. Siz 10 yıllık AK Partili başkanın yönetimini sahiplenmiyorsunuz da, maşallah kaç sene önce bir CHP’linin yaptığını sakız gibi ağzınıza dolayıp konuşuyorsunuz. Bu nasıl bir mantık anlamış değilim” şeklinde yanıt verdi. Ardından eleştirilerinin dozajını artıran Yıldırım, bu kentte 10 yıldır hiçbir hizmetin yapılmadığını ifade etti. Bunun üzerine tekrar AK Parti Grup Sözcüsü Mehmet Mekik söze girerek, “O kadar insafsız olmayın bu kentin mülkiyet sorunları çözüldü” şeklinde birkaç icraattan bahsetti. Yıldırım ile Mekik arasından geçen diyaloğun özeti bu şekilde oldu.

Haliyle bu diyaloğa bende birkaç yorum yapmak isterim. Öncelikle AK Partili Mehmet Mekik Abimin yaklaşımlarını tasvip etmediğimi söylemek isterim. Abi diyorum, çünkü yaşça benden büyük ve ayrıca saygı duyduğum biri. Şimdi gelelim yapmak istediğim yorumlara; buradan Başkan Halil Şahin’in avukatlığını yapacak değilim. Ama bazı doğruları da dostane olarak ifade etmek gerekiyor.

Öncelikle geçmişi tanımamakla geçmiş yok olunmuyor. Başkan Yıldırım’ın dediği gibi Sayın Şahin 10 yıl boyunca AK Partili unvanıyla bu kente belediye başkanlığı yapmış bir birey. Bu detay AK Parti’nin tarih sayfalarında vardır. O yüzden hatası ve sevabı AK Parti’ye aittir. Geçmişi yok saymakla geçmiş yok olmuyor. Yıldırım’ın yaptığı her eleştiriyi yok saymak, AK Parti camiasına bir şey kazandırmadığı gibi, çok şeyde kaybettirir. Mesleki tecrübem bunu söyler. Ortada varsa bir yanlış, söylemek ne kadar haksa, doğruları da söylemek ve sahiplenmek te o kadar haktır.

Sizin mecliste de ifade ettiğiniz gibi bu kentin kanayan yaralarından biri olan mülkiyet sorunları çözüldü. Hayal edilemeyecek tapular dağıtıldı. Bu çalışmalar yapılarak merkezi hükümetin de desteği alınarak. Merkezi hükümet ne kadar şu an ki AK Parti iktidarıysa, o dönemin belediye yönetimi de AK Partili belediyedir. Belediye bütçesi 27 milyondan 1 milyar 180 milyon TL’ye çıktı. Buna benzer birçok şeyler sıralanabilir. O yüzden lafı fazla uzatmadan önümüzdeki süreçte bir başarı elde edinmek isteniyorsa, bunun yolu bir ve beraber olmaktan geçer. O yüzden üst kurulların bir an evvel bir araya gelerek, bu bütünlüğü ve birliği sağlaması gerekiyor.

Yorumlar (1)

Ahmet Yaşar 4 Ay Önce

Ergin bey hangi kurul bir araya gelecek iki il başkanı ikiside Aksu doğumlu ve 2009 MHP kazandıği sonraki iki donem AKP'nin kazandığı Aksu seçimlerini kaybettiler ve hala görevdeler üstelik başarısızlığı vekil dahil genel konjonktüre bağlıyorlar kibirlerinden kurtulmadikları sürece, başarısız ekip değişmediği (her iki partinin) sürece hiç bir şey olmaz. Mehmet Mekik bakarmısın 10 yil Aksu'da hizmet etmiş Halil Şahin'e bizle alakası yok diyor orada yaptığı hizmetleri sıralayın teşekkür etmek yerine yok sayıyor, Halil Şahin iki dönemdir belediyeyi kazandı siz ne yaptınız girdiğiniz seçimde ezilerek belediyeyi kaybettiniz.Bu anlayışla hiç bir şey yapamazlar.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.