Güney Haberci - Antalya'nın Bir Numaralı Haber Portalı
2024-06-26 13:19:36

Babalık satmayla değil, sahip çıkmayla olur

Ergin ÇEVİK

ergin.cevik74@hotmail.com 26 Haziran 2024, 13:19

Hafta başında AK Parti Aksu İlçe Başkanı Çağatay Çalışır, bizi ziyarete geldi. Geçmişe dönük kısa değerlendirmelerde bulunarak, bugünün özetini de ortaya koydu.

10 yıl boyunca bu kentin AK Parti Belediyeciliğiyle yönetildiğinin altını çizerek söze başlayan Çalışır, “Bu süreçte Merkezi Hükümetimizle yapılan temaslar sonucu, kentin kanayan yaralarından olan mülkiyet sorunları çözüldü. Merkezi hükümetimiz tarafından Aksu’ya özel yasa çıkartılarak, başta Atatürk Mahallesi olmak üzere; Altıntaş, Pınarlı, Cihadiye, Çamköy ve en son olarak ta Karaçalı mahallelerinin mülkiyet sorunları çözüldü. Buradaki sorunlar yıllardır var idi. Ama çözüm AK Parti Belediyeciliğine nasip oldu. Bununla beraber her mahalleye kapalı pazar yerleri, parklar ve çocuk oyun alanları oluşturuldu. Hükümet Konağı temeli atıldı ve önümüzdeki günlerde hizmete açılacak, hükümet konağında bütün resmi kurumalarımız vatandaşlarımıza hizmet verecek. Yine yılların kanayan yarası olan ve Aksu için bir eksiklik olan hastanemizin de inşaatı hızla devama ediyor. 10 katlı binanın kaba inşaat çalışmaları önümüzde ki günlerde bitecek. Buna benzer saymakla bitmeyecek birçok hizmetler üretmiştir, kentimiz için. Bu çalışmaları yaparken de, AK Parti Belediyeciliğinde hiçbir yer satılmadığı gibi, aksine sanayi sitesinin güneyinde bulunan ve geçmiş yönetim tarafından satılan 180 dönüm araziyi de mahkeme kararıyla, tekrar belediyeye ve Aksu halkına kazandırmıştır” şeklinde açıklamalarda bulundu.

31 Mart’ta gerçekleştirilen yerel seçimlerinde bir bayrak değişimi sonucu Aksu halkının tercihini, CHP’den Aday olan İsa Yıldırım’dan yana kıldığına vurgu yapan AK Parti Aksu İlçe Başkanı Çağatay Çalışır, halkın bu kararına saygı duyduklarını dile getirdi. Hemen akabinde, “Ancak” diyerek sözlerini şu şekilde sürdürdü. Seçim çalışmalarında “Biz bize yeteriz güçlüyüz” sloganıyla yola çıkan İsa Yıldırım, seçildikten sonrası enkaz edebiyatı yapmaktadır. Belediye’yi 150 milyon TL borçla devraldığını ifade etmektedir. Bu açıklama bile Yıldırım’ın Aksu için hizmet üretmeyeceğinin göstergesidir. Çünkü idareci, hizmet üretmek için mazeret üretmez. Ortada bir sorun varsa, çözüm odaklı olur. Bu makamlar ağlama duvarı değil, hizmet üretme yerleridir. Kaldı ki, Aksu Belediyesi, Antalya’nın en az borcu olan belediyesidir. Bu borçların bir kısmı 10 seneye yayılan borçtur. Ve bununla beraber gelirleri var. Bunları göz önünde bulundurduğunuz zaman ortada elle tutulur bir borçta yok. Ayrıca CHP’den CHP’ye geçen Döşemealtı Belediyesi’nin durumu ortada. Geçmiş yönetimden kaynaklı 1 milyar 450 milyon TL borcu var. Bunu ben söylemiyorum. Döşemealtı’nın seçilen CHP’li Belediye Başkanı, astırdığı afişlerle bunu kamuoyuna deklare etti. Aradaki fark bu derece ortadayken, Yıldırım’ın borç edebiyatı yapmasını acizliğine bağlıyorum.

Başka bir detaysa yine Yıldırım’ın Haziran Meclisi’nde önergeyle gündeme getirdiği Turizm Bölgesi Kemerağzın’da ki satışa çıkartılması düşünülen alanla ilgili. Bu detayı AK Partili Çağatay Çalışır’a sordum. Çünkü Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, kentte hizmet yapmak için bu alanın satılması gerektiğini ifade etmiş, karşı çıkışlara ise “babalar gibi satarım” cevabını vermişti. Mevcut alanın çok değerli bir alan olduğuna dikkat çeken Çalışır, “Öncelikle şunu ifade etmek isterim, babalık satmakla olmaz, sahip çıkmayla olur. Yetimin hakkını gözetmekle olur. Babalığın nasıl yapılması gerektiğini öğrenmek istiyorsa, 10 yıllık Ak Parti belediyeciliğine bakıp öğrensin. Bu arazi her ne kadar Aksu Belediyesi’nin mülkü olarak gözüküyorsa da, burada 80 bin Aksulu’nun hakkı var. Aksu için değerlidir. Satmakla, kırıp dökmekle hizmet üretilmez. Aksu halkının menfaatine olacak her türlü projesinin arkasındayız. Aksu halkı adına da ne yapılması gerekiyorsa yardımcı oluruz. Bunu böyle bilsin. Samimiyse, hizmet üretmek istiyorsa, önce belediye de mesai harcasın. Vatandaşların talebini dinlesin” cevabını verdi.

AK Parti’nin Aksu İlçe Başkanı Çağatay Çalışır’la yaptığımız sohbetin kısa detayı bunlardan mevcut. Her yazının bir yorum kısmı olur. Ama ben burada bir yorum yapmayacağım. Çünkü açıklamalar net. Buna yorum katacak olan Aksu halkıdır. Cevap verecek olanda Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım’dır.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.