Güney Haberci - Antalya'nın Bir Numaralı Haber Portalı
2025-01-13 16:34:49

Gribe karşı beslenme

Tuğçe Şekeroğlu Diyetisyen

13 Ocak 2025, 16:34

Aslında en önemli şey güçlü bir bağışıklık sistemi oluşturmaktır.
C vitamini,D vitamini, B12, çinko,hastalıklara karşı vücudu savunurlar. Bunların vücutta yeterli miktarda bulunması, hastalıklarla mücadele açısından çok önemli bir etki oluşturur.

NELER YAPILABİLİR?

İlk olarak C vitamini eksikliği yaşamamak için mutlaka turunçgillerden tüketmelisiniz. Limon, portakal, mandalina günlük beslenmede yer alması gereken önemli C vitamini kaynaklarıdır.

Kuru yemişler; özellikle kabak çekirdeği, badem, ceviz, fındık gibi yemişler B grubu vitaminlerinin yanında çinko da içermesi sebebiyle ara öğünlerde tüketilebilir.

Protein içeriği yüksek beslenmek, bağışıklık için çok önemli olup; tavuk suyu, kemik suyu, paça, ilikli su ile hazırlanmış çorbalar hastalık döneminde tüketilmesi gerekmektedir. Ancak pişme süresi öenmlidir.
Çorbaların içerisine doğal antibiyotik kaynağı dediğimiz soğan ve sarımsak kullanımını da ihmal etmeyin. Zerdeçal, karabiber, pul biber, kekik, nane gibi baharatlar pişirilmiş yemekler savunma mekanizmasını destekler.

Bunların dışında bir de bitki çayları bağışıklık güçlendirmek açısından faydalanabileceğimiz kaynaklar arasındadır.
Ihlamur, kuşburnu, hibiskus, keki çayı, adaçayı, kakule, nane limon gibi bitki çaylarını aralarda tüketmek hastalığınızda mücadelede etkili olacaktır.

Uyku düzeninize dikkat etmeli, bol sıvı tüketmelisiniz.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.