"Aksu için el ele" sloganı ile göreve başlayan Aksu Girişimci İşadamları Derneği’nin yeni yönetim kurulu, ilçenin kalkınmasına katkıda bulunacak 26 maddelik bir “Vizyon Paketi” hazırladı. Söz konusu öneriler, önce Aksu Kaymakamı Aydın Ergün’e sunuldu. Dernek, önümüzdeki günlerde yapacağı ziyaretlerle, önerilerini kamuoyu ile paylaşmayı sürdürecek.
Perge’yi Kaleiçi gibi yaparak
İlçede turizmi canlandıralım
Aksu’da büyük bir spor
kompleksi acilen kurulmalı
İlçe merkezimiz otel, AVM,
ve parklarla donatılmalı
Aksu iş dünyasını tek çatı altında buluşturan AKGİAD yeni yılda ilçemiz için yeni ufuklar açan öneriler geliştirdi. Duran Celbiş başkanlığındaki dernek yönetim kurulunun ilk toplantısında netleştirilen 26 maddede, Aksu’nun sorunları saptandı, çözüm önerileri sıralandı ve yeni dönemdeki hedefler ele alındı. AKGİAD Başkanı Duran Celbiş’le bu hafta, işte bu konuları masaya yatırıyoruz.
Geçtiğimiz günlerde Aksu Kaymakamı Aydın Ergün’ü ziyaret ederek bu projeleri kendisine sunduklarını anlatan Celbiş, önümüzdeki günlerde Belediye Başkanı Halil Şahin ve siyasi partilerin ilçe başkanlarıyla da düşüncelerini paylaşacaklarını dile getirdi. Peki, o 26 madde nelerden oluşuyor? İş dünyası, Aksu’da kalkınmayı hızlandıracak ne gibi öneriler sunuyor? Bütün bunları AKGİAD’ın yeni Yönetim Kurulu Başkanı Duran Celbiş’ten dinliyoruz.
1-Aksu’nun kent kimliğinin oluşabilmesi için, alt yapı eksikliğinin giderilmesi gerekmektedir. Öncelikli olarak imar planlarının acil bir şekilde revize edilmesini istiyoruz. Aksu’ya yatırımların artması için belirtilen bu sorunların bir an evvel çözüme ulaşması gerekmektedir.
2-Hastane inşaatına bir an önce başlanması için konuyla ilgili kurum ve kuruluşlarla görüşmeler gerçekleştireceğiz. Aksu’nun temel ihtiyaçlarından olan hastane inşaatında çalışmaların hızlandırılması gerektiği düşüncesindeyiz.
3-Aksu’ya kazandırılacak olan üniversiteyle ilgili çalışmaların hızlandırılması için de girişimlerimiz olacak. Bu konunun tarafları olan kurum ve kuruluşlara ziyaretlerde bulunacağız.
4-Perge antik kentinin Antalya Kaleiçi’ndeki turizm potansiyeline eş duruma getirilmesini istiyoruz. Perge, Aksu’nun geçmişten gelen kimliğini oluşturmaktadır. Elimizde bulunan bu kültürel değerin tanıtımı ve turizm organizasyonlarının arttırılmasını için çalışmalarda bulunacağız.
5- Aksu ilçemiz ülkemizde tarım ekonomisi açısından önemli bir yerde bulunmaktadır. Çiftçilerimizin bilinçlendirilmesi ve düzenli tarım üreticiliğinin yaygınlaştırılması konusunda da bir çaba yürüteceğiz. Tarım danışmanları tayin edilerek, hem ziraat mühendislerine iş imkanı, hem de kontrollü üretimin sağlanması amacıyla girişimlerimiz olacak.
6-Ulaşım sorunu noktasında, planlardaki ana arter yolların açılması için, yeni yapılacak olan planlamalarda yolların geniş tutularak düzenlenmesi gerektiği düşüncesindeyiz.
7-Berberoğulları çarşısında kentsel dönüşüme bir an evvel girilmesi için gerekli görüşmeler yapılacak.
8-Aksu’nun kültürel yapısı, Expo ile değişim sürecine girmiştir. Bunun devamının sağlanması için çeşitli projelerin üretilmesini istiyoruz. Örneğin Perge ile Expo’nun birleşmesi sonucu sosyo-ekonomik ve kültürel bir etkinlik oluşturmak mümkündür.
9-Aksu’ya yönelik bir spor kompleksinin inşasını istiyoruz. Böylece gençlerimizin her türlü spor aktivitelerini yerine getirerek sağlıklı bireyler yetişmesinde öncü olmak istiyoruz.
10-Okullarda “Yaşanabilir Aksu İçin El Ele” adlı bir ödüllü bir proje yarışması düzenlemek de yeni dönemde çalışmalarımız arasında yer alacak.
11-Kültürel alanların Aksu’da artmasını sağlamak, AVM ve kütüphane gibi alanların inşası için çalışmalarda bulunacağız.
12-Üreten, cefakar, fedakar ve emektar kadınlarımız için sosyal alanda kendilerini geliştirebilecekleri müesseselerin kurulmasını istiyoruz. Örneğin, Çiftçi Kadınlar Kooperatifi… Kadınların bu kooperatiften hem maddi hem manevi destek almaları sağlanabilir.
13-Aksu’nun ilk ve tek STK’sı olarak Aksu’da yapılacak olan plan ve projelerde söz sahibi olmak adına kamu kurum ve kuruluşlarla ortak hareket etmeyi sürdüreceğiz. Yeni dönemdeki ilkemiz, “Biz de varız!” olacak.
14-Turizm potansiyeline sahip olan Aksu merkezde konaklama alanı yok, konaklama alanlarının inşasını sağlamak için gayret gösterilecek.
15-Aksu merkezde imar ve iskan sorunları bulunmaktadır. Bunların giderilmesi için gerekli görüşmelere ağırlık verilecek.
16-Aksu merkezde otopark, park ve sosyal donatı alanlarının oluşturulması için çalışmalarda bulunulacak.
17-Son günlerde yaşanan olaylardan sonra terör olaylarına karşılık güvenliğin arttırılması için görüşmeler yürütülecek.
18-Tramvay ve otobüs seferlerinin sıklaştırılması için ilgili makamlardan taleplerde bulunulacak.
19- Aksu’nun geleceğe yönelik uzun vadeli imar planlarının şimdiden ve özenle yapılmasını istiyoruz. Gelecek nesillerin rahat etmesi açısından planların yeşil alanları da koruyarak düzenlenmesi düşüncesindeyiz.
20-Aksu’da tabela kirliliğinin önlenmesi ve kontrolünün sağlanması için çalışmalarda bulunacağız.
21-Yanan ormanlarımızın ağaçlandırılması için kampanyalar düzenlenerek, TEMA Vakfı ile ortak çalışmalar yapılacak.
22-Aksu Organik Pazar Projesi’ni hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Üretimini Aksulu kadınlarımızın yapacağı organik her türlü ürünün (reçel, marmelat, salça, turşu, konserve vb.) seri ve barkod numaralı tam teşekküllü bir tesisini kurmayı amaçlıyoruz.
23-AKGİAD yönetim kurulu üyeleri ve üyelerinin kişisel gelişimlerine katkıda bulunacak çeşitli eğitim programlarının düzenlenecek, tüm Aksu esnafının eğitim ve seminerlere katılması sağlanacak.
24-Aksu’da bulunan tüm esnafın, özellikle et lokantalarının ISO belgesi almaları sağlanacak. Tüm Kalite Standartlarına uygun tesislerin yaygınlaştırılmasını sağlayarak kalitede liderliği hedefliyoruz.
25-Üretici çiftçi kardeşlerimize yönelik sigorta şirketi kurarak, gerektiğinde bu fondan yararlanmalarını amaçlıyoruz.
26-AKGİAD çatısı altında tüm bölge halkına hizmet verebilecek her alanda söz sahibi kuruluşlarla ortak çalışarak kalkınmayı arttırmayı planlıyoruz.
İş dünyasından 26 maddelik kalkınma paketi
Paylaş